Cases

Rail Service Net (RSN) - RFID Solution

WANNEER JEUGD EN ERVARING GAAN SAMENWERKEN

Rail Service Net (RSN) opgericht in 2004 is een bedrijf gespecialiseerd in innovatieve Mobile Rail Solutions. Zij verzorgen ook het onderhoud en de reparatie van wagons en locomotieven. Om voldoende staanplaats te hebben voor de wagons, beschikt RSN over ongeveer 6 km spoor waar de treinstellen wachten op onderhoud. Een behoorlijke afstand wanneer je de juiste wagon moet terugvinden.  

Door de grote afstand, drong de noodzaak zich op om het proces te vereenvoudigen om wagons te lokaliseren. Om een oplossing te vinden, ging RSN bij Gitok Kalmthout aankloppen. Twee enthousiaste eindejaarstudenten, Robbe en Arno, zagen hier wel wat in en maakten er hun geïntegreerde proef (GIP) van.

Robbe en Arno zagen dat een oplossing met RFID hier de nodige soelaas zou brengen en gingen op zoek naar een partner. Ze klopten bij Microtron aan om beroep te doen op hun kennis en expertise. Bij Microtron ondersteunen we studenten graag, zeker wanneer ze met zulk een uitdagend project voor onze deur staan. De beide jongemannen konden met al hun vragen bij Microtron terecht en kregen er ook demomaterialen ter beschikking. Met de nodige hardware, consultancy en opleiding van Microtron werd het project mooi uitgewerkt en voorgesteld aan RSN. Deze waren zo onder de indruk van de oplossing dat ze besloten om deze te implementeren.  

Meer dan 200 RFID tags, 8 antennes en 4 RFID readers werden aangekocht om dit mooie project te verwezenlijken. De werknemers bij RSN vinden nu zeer gemakkelijk en snel de locatie van de wagons en locomotieven.  Het grote succes van dit project bleef niet onopgemerkt en haalde het ATV nieuws in een mooie reportage.

Download PDF Case study RSN - RFID Solution

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download