Blog

5G in uw werkomgeving, wat is de invloed op het menselijk lichaam en hoe controleer je de veiligheidsnorm?

Komt u regelmatig in contact met elektromagnetische velden? Wilt u het stralingsniveau in uw werkomgeving kunnen meten? De wettelijke grenswaarden bewaken? Sinds 2016 zijn werkgevers verplicht om werknemers te beschermen tegen de risico’s van elektromagnetische straling. Is dit bij u al in kaart gebracht? Met de juiste meetapparatuur krijgt u meer inzicht in de risico’s die zijn verbonden aan uw werkomstandigheden. 

De invloed van 5G 

Het spreekt voor zich dat er strenge veiligheidsnormen zijn verbonden aan het stralingsniveau van antennes. In het algemeen moeten we ons dus niet al te snel zorgen maken over de gevolgen voor onze gezondheid maar te veel blootstelling aan straling is natuurlijk ook niet aan te raden.   

Veel heeft te maken met de afstand tot de zendmasten. 5G werkt met veel kortere golven dan 4G. Dit maakt dat ze minder ver stralen maar ze maken wel gebruik van veel hogere frequenties en beam forming.   

Veiligheid garanderen 

Komt u voor uw job dagelijks of zeer regelmatig in dicht contact met antennes en hun elektromagnetische straling? Bijvoorbeeld bij het installeren of onderhouden van deze antennes, of staan er masten op het dak of in de buurt van uw bedrijf? Dan is het aangeraden regelmatig het stralingsniveau te meten en de veiligheid van uzelf en uw medewerkers te bewaken. 

Een oplossing voor elke toepassing 

De meetinstrumenten van vandaag zijn al weer heel wat beter dan vroeger en kunnen steeds specifieker meten. Waar we vroeger enkel broadband opties hadden, hebben we nu ook selectieve meters die kleine bandbreedtes bekijken. 

De EMF meettoestellen die we verdelen zijn ideaal om inzicht te krijgen in de risico’s die aanwezig zijn in bepaalde werkomgevingen en maken onbekende gevaren kenbaar.   

Er zijn verschillende soorten toestellen beschikbaar voor verschillende toepassingen. Zo zijn er persoonlijke beschermmiddelen die voornamelijk op het lichaam worden gedragen en EMF en RF velden detecteren. Ze waarschuwen u wanneer veldsterktes te hoog zijn voor uw veiligheid, zo kan u de nodige maatregelen nemen. Elektromagnetische omgevingsmeters zijn ideaal om de wettelijk opgelegde grenswaarden te bewaken en te controleren. We hebben ook testers die storingen of stoorbronnen kunnen opsporen. 

Het EMF meetapparatuur aanbod is ontzettend uitgebreid en is technologisch zeer hoogstaand. Daarom zijn de experten van Microtron steeds beschikbaar voor verdere uitleg over mogelijkheden en toepassingen van de producten. Microtron begeleidt u bij het maken van de meest geschikte keuze voor uw specifieke toepassing. Bovendien is er ook EMF demomateriaal beschikbaar, zo is het mogelijk om ter plaatse testen te komen uitvoeren. 

Benieuwd of uw werkomgeving voldoet aan de veiligheidsnormen? Contacteer Microtron voor een gratis EMF demo. 

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download