Blog

“Raad van state vernietigt raamovereenkomst voor netwerkinfrastructuur in vlaamse scholen.” Hoe kies je nu de geschikte partner voor een snel en betrouwbaar schoolnetwerk?

MAAK JE SCHOOL KLAAR VOOR DE DIGITALE SPRONG MET EEN FUTURE PROOF WIFI NETWERK.

Het akkoord tussen Telenet, Eurofiber en de Vlaamse overheid voor de levering van netwerkinfrastructuur op de Vlaamse scholen werd deze week ontbonden. Verwarring alom over hoe het nu verder moet met de broodnodige uitbouw en vernieuwing van de netwerken in vele scholen. Want de nood aan een snel en betrouwbaar schoolnetwerk was nog nooit zo hoog als nu. Is jouw school op zoek naar een geschikte partner om alle leerlingen en leerkrachten van snelle wifi te voorzien? Microtron ondersteunt scholen die op zoek zijn naar een oplossing voor hun digitale noden. Van bij de probleemanalyse, tot de installatie van netwerk infrastructuur en eventuele opleidingen.

WAT BETEKENT DE INTREKKING VAN DE RAAMOVEREENKOMST VOOR DE VLAAMSE SCHOLEN?

Door de schorsing van het overheidscontract zitten Vlaamse scholen nu zonder vaste leverancier voor hun netwerkvoorzieningen. Het is voorlopig nog onduidelijk of er opnieuw een aanbestedingsprocedure zal worden opgestart en met welke partijen dit zal gebeuren.

Hoedanook zal dit een proces zijn dat geruime tijd in beslag kan nemen. Voor scholen die zich nu reeds moeten reppen om digitaal bij te benen, is dit vaak de druppel teveel.

De digitale versnelling raast immers onverminderd voort. Leerkrachten kunnen met een traag en verouderd netwerk niet langer tegemoetkomen aan de eisen van moderne, digitale leermethodes. Hoog tijd dus om als school docenten de nodige ondersteuning te bieden en op zoek te gaan naar een netwerkpartner.

MICROTRON SCOORDE HOOG IN DE AANBESTEDINGSCRITERIA

In het rapport van de Vlaamse overheid over de aanbesteding van wifi netwerken en netwerkbekabeling voor Vlaamse scholen haalde Microtron een perfecte score op vlak van kostprijs en beveiliging. Daarnaast hielden we gelijke tred met andere concurrenten op vlak van service en bereikbaarheid. 

Microtron zorgt ervoor dat de hoge snelheid internetverbinding optimaal gedistribueerd wordt in scholen. Dit tegen een aantrekkelijke prijs. Microtron blijft ook na levering en installatie ondersteuning bieden bij netwerkproblemen.

NETWERK A LA CARTE: INTERNET OP MAAT VAN JOUW SCHOOL

Niet elke school beschikt over dezelfde netwerk noden. Ook in de budgetten van scholen zitten grote verschillen. Daarom biedt Microtron formules en prijscategorieën aan die tegemoetkomen aan zowel scholen van enkele honderden leerlingen tot scholen met een studenten capaciteit van +1000 gebruikers. 

Voor kleine basisscholen (circa 250 leerlingen) kan er zo gewerkt worden met budgetten gaande van €2.500 tot €16.000, afhankelijk van de configuratie van infrastructuur en de benodigde diensten, zoals opleidingen voor IT-personeel.

Middelgrote scholen (circa 500 leerlingen) kunnen wifi, glasvezel, koperbekabeling, firewall en verdere configuratie laten plaatsen voor een kostprijs variërend van €5.000 tot €28.500.

Voor scholen met +1000 leerlingen hanteren we prijsmarges van €11.500 tot €62.000.

Interesse in één van onze formules? Contacteer ons om jouw case te bespreken. Zo weet je meteen met welke budgetten jouw school rekening dient te houden.

EEN VRIJBLIJVEND GESPREK OVER JOUW NETWERK NODEN?

BEPAAL ZELF WELKE INFRASTRUCTUUR EN ONDERSTEUNING JE SCHOOLNETWERK NODIG HEEFT

Heb je een volledig nieuw netwerk nodig, van fiber en koperbekabeling tot acces points en cloud-based monitoring? Beschik je over een eigen IT-afdeling die ervaring heeft met netwerken instellen en is er slechts hulp nodig bij de opstart? Microtron biedt geen one-size-fits-all oplossing maar werkt volledig op maat van jouw school.

Wil jij graag een volledig kant en klaar wifi- en bekabeld netwerk? Wij kunnen jouw netwerk van A tot Z installeren en instellen volgens jouw wensen. Een andere mogelijkheid is om je eigen technisch personeel, na een gratis opleiding door Microtron, zelf met de installatie aan de slag te laten gaan. 

Voor kleinere scholen kunnen we via een budgetvriendelijke heatmap-analyse snel detecteren welke infrastructuur vereist is om alle gebruikers te voorzien van een snel en betrouwbaar netwerk. Bij grotere scholen raden we een grondige site survey aan met een opmeting ter plaatse. Zo komen we snel tot een correcte inschatting van jouw netwerk noden. 

Wil jij niet afwachten maar zelf de digitalisering van je school in handen nemen? Contacteer Microtron voor een vrijblijvend gesprek over jouw project.

 

 

 

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download