Blog

Complete databekabeling voor hypermoderne scholencampus

Moderne scholen kunnen niet zonder een krachtig, veilig en stabiel datanetwerk waarop een groot aantal gebruikers tegelijkertijd en probleemloos actief kan zijn. Een splinternieuwe campus in Beringen, gebouwd door ‘Scholen van Morgen’ bestaat uit elf gebouwen waarin drie scholen huizen. Microtron en technologisch dienstenbedrijf Cegelec voorzagen de gehele campus van bekabeling voor een performant wifi- en bedraad netwerk.

‘Scholen van Morgen’ is een publiek-private samenwerking die als doel heeft om de verouderde schoolinfrastructuur in België grondig te moderniseren. Via openbare aanbestedingen ging ‘Scholen van Morgen’ op zoek naar leveranciers met de beste prijs/kwaliteitverhouding voor de bekabeling van een modern datanetwerk. Het partnership Microtron en Cegelec werd geselecteerd.

Netwerken met hoge dataverwerking

Op basis van het lastenboek en de meetstaat berekenden we zorgvuldig het juiste aantal aansluitingspunten en de lengte van de nodige bekabeling. In totaal werd maar liefst 110 kilometer shielded bekabeling geplaatst. Dit type bekabeling is uiterst geschikt voor netwerken met een hoge dataverwerking (tot 10 Gbps en een frequentie van 500Mhz.). Voor het aansluiten van de bekabeling gebruikten we ook 3.600 connectoren. De elf gebouwen werden onderling verbonden met 4.2 km glasvezel. Alle componenten werden perfect op elkaar afgestemd waardoor de kwaliteit van de installatie ver boven de standaardnorm ligt met heel wat extra bandbreedte tot gevolg.

Opleiding aan team van data installateurs

Microtron zorgde niet alleen samen met partner Cegelec voor de perfecte en tijdige oplevering van de opdracht, gestaafd door 3.600 positieve testrapporten. De specialisten van Microtron voorzagen ook in de opleiding van een team van twintig data installateurs die verbonden zijn aan de campus. Microtron verzorgt ook de verdere ondersteuning van dit wifi- en ethernet project.

Klaar voor de volgende generatie

Het draadloze netwerk en de via ethernet verbonden acces points maken dat de campus in Beringen volledig voorzien is voor de netwerk- en databehoeftes van deze en volgende generaties. Vandaag genieten meer dan duizend studenten en honderden docenten en personeelsleden in Beringen van een vlotte internet verbinding voor desktop, printers, smartphone, smartboards en tablets.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download