Blog

Edge computing & IoT: een match made in heaven

De term ‘Internet of Things’ (IoT) heeft u zeker wel eens horen vallen.
U kunt dankzij IoT-oplossingen (sensoren, camera’s, …) verschillende oplossingen aan elkaar koppelen en een schat aan informatie verzamelen. Dankzij deze informatie, kunt u beter beslissingen nemen, energie besparen of processen efficiënter maken.

De keerzijde van de medaille? Deze grote hoeveelheid data vergt veel bandbreedte. Gelukkig is er hiervoor een oplossing: edge computing.

Een internetverbruik dat blijft groeien

IoT devices vergaren heel wat informatie. Een zelfrijdende auto bijvoorbeeld is uitgerust met honderden sensoren die data verzamelen om zo ongelukken te vermijden. Intel schat dat tegen 2020 zelfrijdende auto’s tot 40TB data per dag zullen produceren. Toyota voorspelt dan weer dat de auto-cloud stroom tot 10 exabytes per maand zal bedragen tegen 2025. Het spreekt voor zich dat al deze data laten doorstromen naar de cloud duur en zelfs onnodig is. De oplossing: smart data processing at the edge!

Ben jij on the edge?

Edge computing geeft de mogelijkheid om data lokaal op te slaan en te verwerken zo dicht mogelijk bij de databron met de bedoeling tijdskritische beslissingen lokaal te nemen en de kwaliteit van de datastroom te optimaliseren. Dankzij deze zogenaamde ‘gedecentraliseerde’ aanpak verwerken we data zonder het netwerk onnodig te belasten.

Edge computing zorgt voor een filtering van wat er wel en niet naar de cloud gestuurd wordt, maar maakt ook “machine learning processing” mogelijk. Devices nemen zelfstandig beslissingen zonder enige communicatie met de centrale. Een zelfrijdende wagen kan geen seconden wachten op dataprocessing! De data moet onmiddellijk verwerkt worden en er moet per direct een beslissing genomen worden.

Benieuwd wat IoT en edge computing nog meer voor u kunnen betekenen? Bekijk onze producten.

Edge computing met Microtron: de cloud 2.0

Microtron biedt heel wat verschillende oplossingen voor edge computing. Uw huidige infrastructuur wordt meteen future proof, met cloud verbindingen die uw netwerk minder belasten, uw IoT hardware efficiënter laten draaien en een algemeen stabielere setup verzorgen. We begeleiden u bij de toolkeuze voor uw data processing en opslag, maar helpen u ook de juiste keuzes te maken voor bv. sensoren die van uw toestellen slimme machines maken.

Wilt u weten hoe we dat doen? Neem contact op met onze edge computing-specialisten.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download