Blog

Efficiënt wasbeheer dankzij RFID.

Gaat er momenteel veel tijd verloren aan het manueel scannen van barcodes? Gebeuren er nog te veel fouten bij het afleveren of verwerken van was? Gaan er regelmatig zaken verloren? Ontdek hoe RFID uw procedure kan vereenvoudigen. 

Een schat aan informatie dankzij datacaptatie

Het grootste voordeel van RFID is ongetwijfeld de datacaptatie. Zo kan RFID heel wat administratieve rompslomp vermijden. Er kunnen verschillende aanpassingen op maat worden ingesteld in de software. Denk bijvoorbeeld aan een melding wanneer bepaalde items opnieuw behandeld of gewassen moeten worden, wanneer ze aan vervanging toe zijn... Zo moet u niet meer aan de slag met manuele aantekeningen per kledingstuk. Ook voor het aftekenen van facturen kan dit als proof of delivery een heleboel problemen besparen.

Maar ook het vervoer van was kan een pak efficiënter. Zo heeft u eenvoudig een volledig overzicht van alle items per bedrijf waardoor je kan zorgen dat alle items in éénmaal vervoerd kunnen worden. 

Bovendien worden ook menselijke fouten geëlimineerd. Denk maar aan het aanmelden van defecten op bepaalde kledingstukken. Bijvoorbeeld wanneer er een herstelling nodig is aan de linkermouw. Hoe lost u dit momenteel op? Een manueel geschreven briefje dat u aan het kledingstuk bevestigd en na de eerste stap reeds verdwenen is? Dankzij RFID kan u softwarematig bepaalde opmerkingen gaan toevoegen aan een specifiek item en weet u met één scan meteen wat de status is van dit bepaald item. De melding wordt vervolgens pas weggehaald uit het systeem wanneer de herstelling uitgevoerd is. 

Bij Microtron bieden we een totaaloplossing aan van hardware tot software. Onze experten bekijken samen met u welke stappen nodig zijn om uw wasproces te vereenvoudigen. 

Producten eenvoudig lokaliseren 

Kledingstukken maar ook trolleys waarin de kledingstukken vervoerd worden, doorlopen vaak een hele weg. Hierdoor blijven er wel al eens items ergens achter of gaan ze verloren. In deze situaties is het met klassieke barcodes vaak ontzettend moeilijk of zelfs onmogelijk te achterhalen waar dit item zich juist bevindt of waar het is misgegaan. Door het plaatsen van RFID poorten op verschillende belangrijke punten kan u producten eenvoudig gaan lokaliseren. Wanneer bepaalde items dan toch verloren gaan kan u bekijken bij welke poort het item voor het laatst werd gelokaliseerd. Met mobiele handscanners kan u vervolgens op zoek gaan naar de exacte locatie van dit item.  

Daarnaast kan u ook gaan controleren of alle items het wasproces volledig en juist hebben doorlopen. Van wassen tot behandelen of strijken. U kan perfect opvolgen of items alle stappen doorlopen hebben. 

Tijd besparen dankzij automatisatie

Het manueel scannen van barcodes kan vaak een zeer tijdsintensief werkje zijn in industriële omgevingen met grote bergen was. RFID vereenvoudigt dit proces. Dankzij het brede bereik scant u eenvoudig honderden tags tegelijkertijd. Bovendien is er voor RFID geen visueel contact nodig. Daarnaast kan het scannen ook volledig handenvrij gebeuren. Dit is ideaal voor kledingstukken die gesteriliseerd of behandeld moeten worden maar ook voor vervuilde kledingstukken die bijvoorbeeld met asbest in contact kwamen en waarmee voorzichtig moet worden omgesprongen. Daarnaast kunnen klassieke barcodes hun kleurintensiteit verliezen door het wassen wat het scanproces verder bemoeilijkt. RFID laundrytags gaan daarentegen gemiddeld zo’n 200 wascycli mee, wat over het algemeen vaak langer is dan het kledingstuk zelf.  

Wil u ook aan de slag met RFID om uw wasprocedures te vereenvoudigen ? Contacteer Microtron voor extra informatie.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download