Blog

Hoe beschermt u medewerkers en omwonenden tegen elektromagnetische straling?

GSM-masten, hoogspanningsmasten, radar, maar ook heel wat installaties binnen bedrijven: Ze zenden elektromagnetische velden uit. Wanneer de sterkte van deze velden te hoog is kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. Als hulpdienst, overheidsorganisatie, stad of gemeente moet u zeer accuraat kunnen testen waar er elektromagnetische velden zijn, en wat de sterkte hiervan is. Zo weet u precies wat u moet doen om uw medewerkers en omwonenden te beschermen.

Elektromagnetische straling testen

Bent u eigenaar van een installatie welke elektromagnetische straling afgeeft, onderhoudt u ze, of staan er zulke toestellen in uw bedrijf, maar heeft u geen benul hoe hoog de straling is en wat de risico’s kunnen zijn? Dan kunt u zich wapenen met test- en meetapparatuur zodat u bij controles en interventies de straling accuraat kunt meten en veiligheidsgrenzen kunt afbakenen.

Met de juiste testapparatuur werkt u preventief en wanneer het stralingsniveau toch de gevarenzone bereikt, kunt u snel en accuraat reageren! Zo waakt u over de gezondheid van uw medewerkers en omwonenden.

Microtron is Premium Partner van Narda, wereldleider in apparatuur om elektromagnetische stralen/velden te testen, te meten en te monitoren. Hiernaast biedt Narda ook kleine draagbare alarmsensoren om medewerkers te waarschuwen indien de straling te hoog oploopt.

Narda testmateriaal? Contacteer ons nu

Nardalert: Handig alarm om medewerkers te beschermen!

U wilt dat uw mensen die dagelijks werken in de omgeving van straling gewaarschuwd worden voor mogelijk gevaar. De Nardalert is hiervoor een handig persoonlijk beschermingsmiddel. Uw medewerker hangt het toestel simpelweg aan zijn/haar broeksriem of rond de hals. Het toestel waarschuwt direct wanneer de straling te hoog is. Zo kan de stralingszone vermeden worden en kan men stoppen met zijn/haar werkzaamheden tot de situatie opgelost of onder controle is.

Persoonlijke begeleiding en opleiding

Microtron is als Premium Partner de leverancier van Narda in Nederland en België. Wij leveren breedband meetinstrumenten, selectieve meettoestellen, zone-monitoren en persoonlijke beschermingsmiddelen voor radarinstallaties en gsm- en hoogspanningsmasten.

Onze experts helpen u het juiste toestel te kiezen. Zo neemt u de juiste maatregelen om de veiligheid van uw medewerkers en/of omwonenden te garanderen. En heeft u of uw preventieteam behoefte aan een opleiding over Narda test- en meettoestellen, dan kunt u ook hiervoor bij ons terecht! 

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download