Blog

Hoe profiteert de glastuinbouw van het juiste én stabiele it-systeem?

Klimaatbeheersing in de glastuinbouw is geen sinecure. Zoals in elke bedrijfstak spelen computers ook bij het watermanagement en groei-, voeding- en klimaatbeheersing voor de kassenbouw een zeer belangrijke rol. Alleen is een standaardsysteem, gezien het klimaat in de glazen omgeving, niet bepaald geschikt. Microtron en HortiMax werken daarom nauw samen bij de levering van de juiste oplossingen, zoals een fanless box en panel PC. 

Apparatuur voor glastuinbouw

Een ondernemer die effectief en succesvol wil zijn moet kiezen voor een oplossing die aansluit bij zijn processen. Bij het inrichten of aanpassen van beheersingsprocessen in de glastuinbouw kiezen bedrijven steeds vaker voor HortiMax. Die keuze is niet alleen gebaseerd op de kennis van dit bedrijf, maar ook op het feit dat HortiMax beschikt over een reeks aan specialisten die het kan inschakelen. Waar het aankomt op de aansturing van watermanagement en groei-, voeding en klimaatbeheersing is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Microtron, leverancier van industriële computers, elektronische componenten en netwerkapparatuur.

Fanless box en Panel PC

Een computersysteem dat nodig is voor de aansturing van een groot kassencomplex, moet aan diverse eisen voldoen. Bij dit project, diende het aansturingssysteem te werken in een warme en vochtige omgeving, zonder gebruik van een fan. Om te controleren of de twee geïnstalleerde systemen, een fanless box en panel PC, voldoen checkt Microtron de apparatuur na binnenkomst grondig en plaatst een pre-load en een speciaal op maat aangepaste bios. Een buffervoorraad bij Microtron zorgt voor nog meer zekerheid, dus als er extra systemen nodig zijn, dan zijn deze binnen 1 of 2 dagen te leveren.

Op zoek naar het geschikte IT-Systeem?

Optimale condities

De stabiliteit van het systeem is van groot belang voor de diverse kasprocessen, want wanneer een systeem uitvalt kan dit leiden tot een enorme schadepost. De keuze voor een precies passende oplossing kan zich zodoende eenvoudig uitbetalen in optimale groeicondities, zoals de juiste hoeveelheid licht, temperatuur, vochtigheidsgraad en het zuurstofgehalte.

Risico’s beperken

De nauwe samenwerking tussen Microtron en HortiMax zorgt voor een efficiënte supply chain waarin de focus ligt op klanttevredenheid. Nieuwe oplossingen worden omarmd en zodra ze kunnen zorgen voor meerwaarde, komen ze op de markt. Een glastuinbouwbedrijf dat vooruit wil denken, zou zich daarom zeker eens moeten oriënteren op de mogelijkheden die de twee partners hebben ontwikkeld. In een wereld waarin procenten het verschil kunnen maken, wil immers niemand het risico lopen op slechtwerkende systeemapparatuur.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download