Blog

Kunnen rugged tablets levens redden?

Als het op redden van levens aankomt, is het kunnen beschikken over uiterst exacte en real time informatie cruciaal voor hulpdiensten zoals brandweer, politie of ambulancediensten. Intelligente boordcomputers gekoppeld aan robuuste laptops en tablets kunnen de slaagkansen van hulpoperaties sterk vergroten.

Een continue doorstroming van communicatie, visuals en navigatiecoördinaten zorgt dat hulpdiensten vlotter, efficiënter en succesvoller kunnen opereren. Ruggedized of robuuste laptops en tablets zijn devices die overal mee naartoe kunnen. Ze zijn waterbestendig en stof- en schokvrij. Bij fel zonlicht blijven de schermen goed leesbaar en de batterij gaat veel langer mee.

Dankzij deze mobiele tablets die in contact staan met slimme boordcomputers kunnen hulpverleners tijdens de actie over belangrijke real time informatie beschikken: Waar liggen brandkranen in een gebouw? Welke schadelijke stoffen komen er vrij? Hoe verloopt de situatie van de slachtoffers? Hulpverleners kunnen onmiddellijk communiceren met andere crisisteams, foto’s doorsturen, toegangsmogelijkheden doorgeven etc…

Betaalbare oplossing op maat van hulpdiensten

Het feit dat je door het gebruik van de modernste software- en hardware technologie levens kan redden, maakt dat politie, brandweerkorpsen en ziekenhuizen hierin willen investeren. Microtron en system integrator DatAction sloegen daarom de handen in elkaar om een betaalbaar concept te ontwikkelen waarbij boordcomputer systemen worden uitgebreid met versterkte of rugged laptops en tablets.

DatAction is sterkhouder op vlak van de ontwikkeling van premium in-vehicle en mobiele informatiesystemen. Vele korpsen en ambulancediensten willen dan ook meer dan een standaardoplossing. Ze willen een informatiesysteem dat verder wordt uitgewerkt op maat van hun specifieke behoeftes en verzuchtingen. DatAction ontwikkelde een oplossing waarbij hard- en software op maat kan worden aangeboden aan de prijs van een standaardoplossing.

IT oplossingen voor hulpdiensten? Contacteer ons!

Samenbrengen van de juiste software en hardware-expertise
Als ‘dedicated’ distributeur brengt Microtron de expertise van verschillende hardware partners samen om zo tot de beste oplossing te komen. In het kader van IT-oplossingen voor hulpdiensten betrok Microtron de innoverende bedrijven Nexcom en Getac. Nexcom brengt boordcomputers en schermen op de markt die door Microtron voorzien worden van door DatAction ontwikkelde pre-loads en bios instellingen zodat er een oplossing wordt geboden op maat van de klant.
Getac creëert dan weer krachtige, robuuste mobiele laptops en tablets die gecustomized kunnen worden. Door het strategisch bundelen van de juiste expertise bieden Microtron en DatAction een totaaloplossing voor hulpdiensten en dit aan scherpe prijzen. Het verbaast dan ook niet dat het partnerschap vandaag heel wat openbare aanbestedingen en projecten in de wacht sleept.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.