Blog

Lagere TCO voor serverruimtes

Microtrons’ patchpanelen vormen een link naar een lagere TCO voor serverruimtes

Serverruimtes zijn uitdagende omgevingen om in te werken. De ruimtes zijn complex en de apparatuur is onderhevig aan snelle technologische veranderingen. Het lijken de ideale ingrediënten om te kiezen voor een oplossing die het doorvoeren van aanpassingen net even wat eenvoudiger maakt. En die tegelijkertijd zorgt voor het beschermen van bedrijfskritische data. Microtron heeft een slimme, moderne oplossing toegevoegd die ideaal is als oplossing voor serverruimteproblematiek en datanetwerken.

Glasvezelkabels modulair aansluiten

De oplossing die Microtron heeft bedacht bestaat uit modulaire patchpanelen én de kennis en kunde van Microtron om per situatie de juiste patchpanelen en inrichting samen te stellen. Patchpanelen zijn in het bijzonder geschikt voor het aansluiten van glasvezelkabels voor datanetwerken. De patchpanelen zijn eenvoudig te bevestigen op een serverrek. De glasvezelkabels zijn naar wens op drie verschillende manieren (modules) aan te sluiten op het paneel. Het lassen van kabels behoort daarmee tot de verleden tijd. Microtron werkt met modulaire fiber patchpanelen en levert deze direct of via partners. Ook helpt Microtron bij het samenstellen van de juiste configuratie op basis van klantwensen.

Lagere TCO

De installatie van de patchpanelen is een staaltje plug & play. De panelen zorgen voor een lagere TCO in vergelijking met het aansluiten van standaard glasvezelkabels. De aanschaf is een fractie duurder, maar de tijdwinst en de overzichtelijkheid van deze nieuwe oplossing zorgen voor een snelle terugverdientijd.

Installatie patchpanelen

De implementatie verloopt veel sneller dan met de oude bestaande manier van glasvezelkabels koppelen (lees: lassen). Daarnaast zorgt de standaardwijze van koppelen ervoor dat aanpassingen eenvoudig zijn door te voeren. Hetzelfde geldt voor een uitbreiding van de datanetwerken of het telecom netwerk. Een uitgebreid project dat is uitgevoerd met door Microtron geleverde patchpanelen werd eenvoudig in een weekend gerealiseerd. Het aansluiten van één patchpaneel kost ongeveer een half uur.

Op maat leveren

Microtron biedt standaard twee opties aan van de moduleerbare fiber patchpanelen. De eerste is het 1U chassis, voorzien van 5 modules en 120 LC poorten. De tweede is het 2U chassis, met 12 modules en 288 poorten. Optioneel is er veel mogelijk, zoals een deur om de panelen mee af te sluiten. Microtron kan tot in detail meedenken over de beste oplossing voor elke serverruimte, datacenter of datanetwerk. Volledig naar wens samenstellen en gereed aanleveren zijn opties. Gebruikers kunnen ook kiezen voor een externe installateur of zelf installeren. De keuze is reuze. Dat is geen luxe maar een noodzaak, het gaat immers om snelheid en zekerheid bij het verzenden en ontvangen van zeer belangrijke data. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw school, kantoor of bedrijfsruimte, neem dan zeker contact op met één van onze specialisten.


Wilt u ook graag een lagere TCO voor serverruimtes dankzij patchpanelen?

Contacteer ons dan vrijblijvend ➜

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.