Nieuws

Laten we onze klok gelijk zetten!

Tijd, we kunnen ons een wereld zonder niet voorstellen. Elke afspraak is wel aan tijd gerelateerd en gelijklopende klokken zorgen ervoor dat afspraken niet in het honderd lopen. Dit is niet anders wanneer verschillende netwerken met elkaar moeten communiceren, integendeel. Om een kwaliteitsvolle service te kunnen verzekeren is een gelijklopend telefoon- of VOIP-netwerk een noodzaak. Voor het loggen van security gegevens is een nauwkeurige time stamp een must. Bij kritische systemen kan ongecoördineerde tijd zelfs levensgevaarlijk zijn. Stel u maar eens voor dat in de luchtvaart waar de vliegroutes tot op de minuut, zelfs seconde geregeld zijn, de tijd niet in elk toestel gelijk zou lopen met de luchtvaartleiding... De gevolgen zouden catastrofaal zijn!

In een wereld van globalisering en netwerken, is een NTP (Network Time Protocol) server de oplossing. Het protocol werkt op basis van UTC (Universal Time Coordinated) en het zorgt ervoor dat de afwijkingen in tijd tussen de servers tot een minimum beperkt is en blijft. De NTP server zorgt voor de tijdsynchronisatie van uw hele netwerk, inclusief routers, servers en werkstations via geleidelijke aanpassingen. Automation systemen in industriële omgevingen die SCADA of andere network monitoring, measuring en controle systemen gebruiken, maken bijna altijd gebruik van een high precision NTP referentie om zo betrouwbare en accurate uitvoeringen te kunnen garanderen. Om de meetnauwkeurigheid nog meer te verbeteren o.a. in een laboratorium- en meetomgeving kan men werken met een 10MHz signaal of PPS (Puls Per Second).

Tijdsynchronisatie vind je overal in allerlei alledaagste toepassingen terug! Zo bijvoorbeeld bij telecom en videobroadcasting.  Voor telecommunicatie is 15nsec nauwkeurigheid uitermate geschikt  (4G tijdsnauwkeurigheid nodig van minimaal 1,5µ en voor de nieuwe 5G masten 500nsec). Voor videobroadcasting moeten volgende standaarden gehanteerd worden: IP-based video (SMPTE ST2110-10) IP-based audio (AES67, SMPTE2110-30). Het is belangrijk dat elk uitzendsignaal in dezelfde timeframe blijft. Stel je maar eens voor dat het beeld en geluid niet synchroon lopen… Een film kijken zou wel een heel andere dimensie krijgen. Maar ook op de beurs is het heel belangrijk dat er een nauwkeurige tijdsynchronisatie is. Enkel via een timestamp kan je de exacte waarde van je aandeel kennen en bewijzen. Enkele seconden verschil kunnen hier heel wat geld kosten.  Zelfs een flitstoestel moet ervoor kunnen zorgen dat de juiste tijd op de juiste foto komt om hem rechtsgeldig te maken.

Om u een passende oplossing te kunnen bieden voor deze timing issues, hebben we een partnership afgesloten met Trimble. Met meer dan 40 jaar ervaring heeft Trimble meer GNNS-gerelateerde patenten, producten en gekwalificeerd personeel dan eender wie anders. Zij hebben een uitgebreide kennis over de vereisten voor communicatiesysteem synchronisatie. En hun producten hebben een MTBF van meer dan 1.000.000 uren waarmee de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van hun toestellen meer dan bewezen is. Daarenboven hechten zij net als wij bij Microtron ontzettend veel waarde aan klantentevredenheid waardoor wij overtuigd waren dat dit een succesvolle samenwerking zou worden.

Samen stellen we alles in het werk om een gepersonaliseerde oplossing voor u uit te werken.  Wil u enkel een referentiesignaal geven of heeft u nood aan een zeer nauwkeurige klokpuls of time stamp? Bent u op zoek naar losse OEM chips die kunnen ingebouwd worden in uw eigen applicatie of naar een complete masterclock of NTP server? Bij Microtron bent u verzekerd van de juiste oplossing! Neem snel contact met ons op.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.