Blog

Microtron breidt diensten uit met metingen voor datanetwerkcertificatie

Datanetwerken moeten na installatie uitvoerig getest worden. Sinds 1 mei 2019 biedt Microtron u deze dienst via een all-in pakket aan! Wij helpen u bij de testing voor de certificatie van de geïnstalleerde datanetwerken.

Certificatie van datanetwerken

Als installateur weet u het wellicht wel: er komt heel wat kijken bij de installatie van een nieuw datanetwerk. U moet de juiste producten aankopen, installeren en testen. Microtron is uw go-to-partner op verschillende momenten in dit proces. We adviseren u in de eerste stap, zorgen bijgevolg voor de beste apparatuur-componenten en nu dus ook voor de metingen voor de certificatie van datanetwerken.

Deze extra dienst is een logisch gevolg op onze huidige activiteiten. Klanten konden bij ons reeds terecht voor dataconnectoren, bekabeling, kasten en toebehoren en de installatie training . Nu controleren we ook door middel van uitgebreide testing samen met hen of zij deze op de juiste manier en volgens de opgelegde normen in het lastenboek geïnstalleerd hebben.

Het proces is relatief simpel: we testen elke data link die geplaatst werd. Dit doen we met een certificatietester, waarmee we de link testen tussen de outlet en het patchpaneel. Iedere link wordt zorgvuldig en nauwkeurig getest. Het resultaat van deze tests drukken we uit en evalueren we in decibel.

Uw voordelen van deze extra dienst

Deze nieuwe dienst, die we sinds 1 mei aanbieden, brengt heel wat voordelen met zich mee. We sommen ze even voor u op:

- We voeren onze evaluaties uit met één van uw techniekers. Zo kunnen we snel de nodige herstellingen en de metingen verder uitvoeren.

- U hoeft slechts 1 technieker in te schakelen voor de metingen. De rest van uw team kan reeds aan een nieuw project starten. Zo spaart u heel wat tijd uit!

- En last but not least: de certificatietester is een duur toestel. Die kost spaart u ook meteen uit!

Kortom: deze extra dienst is een win-win voor iedereen!

All-in-one partner voor datanetwerken en certificatie

Microtron is dus nog meer de go-to-partner voor installateurs van datanetwerken. Terwijl de installateurs instaan voor de installatie, zorgen wij van begin tot einde voor de technische kant van het verhaal. Deze extra dienst omvat niet alleen de testing van de datalinks, maar ook:

- De huur van de certificatietester

- Resultaten in PDFvorm

- Voorrijkosten in België

- Werkuren


Hierdoor vindt u alle expertise die u nodig hebt op één plaats!

Graag meer informatie over onze nieuwe dienst?

Neem contact met ons op!

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.