Blog

Microtron en Buck-e: technologisch naar een groenere toekomst.

Als we een beter leefmilieu willen, moeten we allemaal ons steentje bijdragen, dat weten we ook bij Microtron. Vernieuwende technologie is volgens ons de beste weg naar duurzame verandering. Daarom voelde Microtron zich geroepen om haar schouders te zetten onder het Buck-e project: een technologisch snufje dat kinderen aanzet om te voet of met de fiets naar school te gaan.

Buck-e is een samenwerking tussen Flow Pilots, dochteronderneming van Cipal Schaubroeck en The Studio, het innovatielab van Belfius. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het bouwen van vernieuwende digitale en mobile oplossingen voor bedrijven en lokale overheden.

Buck-e werkt als volgt: Wanneer wandelende of fietsende jongeren de schoolpoort passeren worden de RFID tags op hun fiets of aan hun boekentas gescand. Elke registratie wordt omgezet in een virtuele munt. Die munten kunnen worden gebruikt in een plaatselijk ijssalon of op de kermis. Een erg leuke manier om jongeren te motiveren zich milieubewust te verplaatsen.

Stap voor stap naar een beter milieu

Het idee mag dan wel simpel zijn, de hardware is dat alles behalve. Elke school is namelijk anders: sommigen hebben meerdere ingangen, anderen maar één. Elk van die poorten heeft andere afmetingen. De verzamelkast voor zo’n project is ook niet iets dat je zomaar even op amazon bestelt. Voor zulke complexe vraagstukken is een specialist onmisbaar.

Microtron heeft de nodige ervaring om de juiste elementen per locatie te bundelen én naadloos te doen samenwerken. Het Buck-e project werd zo reeds op tientallen scholen geïnstalleerd. Daarmee groeit het project razendsnel uit tot een succesverhaal. Ondertussen hebben meer dan 30 gemeenten interesse getoond in Buck-e. Samen met Microtron kunnen scholen jongeren motiveren zich bewust te zijn van hun ecologische voetafdruk, en hen helpen die (letterlijk) stap voor stap te verkleinen.

De duurzame toekomst van Buck-e

Microtron ziet veel toekomst in de ecologische kracht van projecten als Buck-e. Een milieubewuste houding is dan ook iets dat we niet enkel de allerkleinsten nog moeten aanleren. Per slot van rekening horen we het goede voorbeeld aan te geven. Wij moedigen bedrijven en overheidsorganisaties aan om duurzaamheidsinitiatieven zo veel mogelijk te ondersteunen. Het belonen van werknemers die lopend of fietsend naar kantoor komen is er dan één van, en het kan veel doen voor de ecologische impact van een bedrijf.

En hoe je dat concreet kan aanpakken? Met deskundig advies brengt Microtron elk bedrijf een stapje dichter bij een beter milieu. Nieuwsgierig hoe een oplossing als Buck-e voor uw organisatie kan leiden tot duurzame initiatieven en een gezondere werkomgeving? Aarzel niet om ons te contacteren.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download