Blog

Onveilige toegangskaarten? Dit zijn de alternatieven!

Enkele weken geleden was er heel wat heisa rond de toegangscontrole bij overheidsinstanties en grote bedrijven. Kwaliteitskranten kopten dat hackers de toegangsbadges van politiekantoren, ziekenhuizen en de VRT in minder dan een minuut konden kopiëren. Nu het stof wat gaan liggen is, leggen wij u graag uit hoe u uw onderneming of organisatie hiertegen kan beschermen.

Elektronische toegangscontrole is overal

Elektronische toegangscontrole komt in verschillende bedrijfsomgevingen goed van pas. Denk maar aan:

- Ziekenhuizen, waar belangrijke ruimtes of gesloten afdelingen enkel toegankelijk mogen zijn met de juiste badge.

- Grote bedrijven, die rekenen op RFID-kaarten om liften te bedienen en toegang te verlenen tot bepaalde kantoren.

- Overheidsdiensten en politie, waar gevoelige documenten veilig achter (elektronisch) slot en grendel zitten.

Het is dus geen toeval dat grote instanties gebruik maken van elektronische toegangscontrole. Dit blijft immers één van de meest veilige manieren om de juiste deuren te beveiligen of toch niet zo blijkt nu...

De toegangskaarten van enkele jaren geleden lijken misschien wel op deze van vandaag, toch is de technologie die hierin verwerkt zit veel geavanceerder en dus ook beter beveiligd tegen hackers. Tijdig investeren in het upgraden van het toegangscontrolesysteem is zeker een must om het veilig te houden en daar wringt het schoentje vaak!

Verouderde toegangscontrole makkelijk te hacken

De laatste nieuwe technologieën zijn een pak slimmer en uitgebreider dan de standaard RFID-kaarten en kaarten met magneetstrips. Deze oudere kaarten vormen een geliefde prooi voor hackers en inbrekers. Zij kunnen deze ‘low-frequency-kaarten’ gemakkelijk kopiëren met een toestel dat ze op internet kochten.

De hedendaagse “standaardkaarten” van 13,56 MHz zijn al een pak veiliger dan de kaarten die onze overheidsdiensten vandaag gebruiken voor hun toegangscontrole. Toch is het niet meteen de meest veilige oplossing. De RFID-technologie in deze kaarten evolueert aan een razendsnel tempo, waardoor het steeds moeilijker wordt om bij te benen met de laatste nieuwe oplossingen en de hackers een stapje voor te blijven.

Betere toegangscontrole met slimme kaarten

Finger print scanners, mobile access via smart phone, toegangscodes, manuele controle, … er zijn tientallen manieren om uw ruimtes te beveiligen. Toch blijven kaarten een ideale en veilige manier voor toegangscontrole zolang u uw huidige systeem tijdig laat upgraden zodat het blijft voldoen aan de hedendaagse veiligheidsvereisten!

Wij raden de volgende technologieën aan:

MIFARE Classic

De 13,56 MHz worden uitgerust met de MIFARE-beveiligingstechnologie. Door serienummer en sector lezing zijn deze kaarten al een pak veiliger. Deze kaarten zijn niet op 1-2-3 te kopiëren, maar vormen ook geen 100% waterdichte oplossing.

MIFARE DESFire EV1 & EV2

De 13,56 MIFARE DESFire is de way-to-go indien u een uitgebreide beveiliging voor uw gebouw of ruimte nodig hebt. De custom applicatie lezing vormt een extra beveiligingslaag tegen hackers.

iCLASS® Seos™

Dit is het neusje van de zalm qua cryptographie en daarom haast onmogelijk te kopiëren of te kraken. iCLASS® Seos™ is de perfecte technologie voor de beveiliging van uiterst gevoelige gegevens of top-secret ruimtes!

De weg naar een veilige toegangscontrole

Met deze stappen krijgen we uw huidige beveiliging naar een hoger niveau:

  1. Checkup. Heeft uw systeem de laatste upgrade gekregen? Wat zijn de kosten van een upgrade? Is een upgrade voldoende om te voldoen aan uw eisen?

  2. Onderzoek. Welke alternatieven zijn er beschikbaar op de markt? Welke toegangscontrole sluit het nauwste aan bij uw behoeften?

  3. Beveilig. Laat uw elektronische toegangscontrole installeren door een erkende installateur, zodat u meteen zeker bent van een veilige toegangscontrole!

Veilige toegangscontrole nodig?

Bekijk onze producten!

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download