Blog

Onverwoestbare noodtelefoons

Een onmisbaar communicatiemiddel in extreme situaties

Vervelende, of erger, dramatische gebeurtenissen drukken ons helaas met de neus op de feiten: een smartphone als communicatiemiddel biedt niet altijd uitkomst. Niet zozeer vanwege de geringe batterijduur, maar omdat een telefoon altijd moet werken en bereik dient te hebben ongeacht de klimatologische of andere extreme omstandigheden.

Noodtelefonie: het geschikte alternatief in tunnels

De smartphone die we allemaal in onze broek of tas stoppen, is niet altijd geschikt om de hulpdiensten te bereiken in geval van nood. In tunnels of metrostations is er een slechte bereikbaarheid en in extreme situaties kan je ook geconfronteerd worden met een overbelasting van het netwerk zodat de hulpdiensten bereiken al helemaal onmogelijk wordt. Dan moet er een alternatief beschikbaar zijn: noodtelefonie

IP65 emergency phone

Microtron is voor de levering van noodtelefoons een samenwerking aangegaan met GAI-Tronics. De noodtelefoons van deze leverancier zijn aangepast aan de omstandigheden waarbij een smartphone al snel afhaakt. De apparatuur is volledig afgeschermd tegen stof, kan tegen stevige schokken en is zelfs bij erg vochtige omstandigheden bruikbaar. De IP65-norm, waar de emergency telefoons aan voldoen, houdt in dat ze bestand zijn tegen stof en waterstralen. De telefoons zijn voorzien van zware kasten, deurtjes die niet zomaar open te breken zijn en de hoorn is met de telefoon verbonden door middel van een extreem sterk snoer. De telefoons zijn naar wens leverbaar met onder andere analoge verbindingen, VOIP en, GSM-modules.

Advies over Noodtelefoons?

Duurzame oplossing

De zekerheid die emergency phones bieden geeft rust. Sinds de diverse aanslagen in Europa, zoals die in de Brusselse metro en in de luchthaven van Zaventem, ziet Microtron ook de interesse in de veiligheidstelefoons toenemen. Microtron merkt dat bijvoorbeeld overheden en vervoersorganisaties steeds meer noodtelefoons installeren nadat deze bij de aanslagen hun nut meer dan bewezen hadden. Bij sommige projecten was de oorspronkelijke order relatief bescheiden, maar werd deze opgeschaald toen duidelijk werd wat een betrouwbare noodtelefoon kan betekenen in tijden van nood. De telefoons zijn bovendien een duurzame oplossing. Waar gebruikers sommige standaard toestellen in tunnels om de vier, vijf maanden dienden te vervangen, gaan deze nu veel langer mee.

Kritische blik en maatwerk

Bij een investering in de veiligheidstelefoons blijft het altijd belangrijk om goed te kijken naar de eisen die een omgeving of een gebruiker stelt aan een telefoon. Kiezen voor één soort is een optie, maar misschien past een mix beter bij de ideale oplossing. Wie maatwerk zoekt, vragen heeft, of simpelweg één aanspreekpersoon wenst, kan altijd terecht bij Microtron. Laat u goed voorlichten door onze experts, zodat u nu en in de toekomst zekerheid heeft over uw noodnetwerk.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download