Blog

Stabiele wifi on board legt schat aan mogelijkheden bloot voor vervoerssector

“Waar ben je?” Het is de meest gestelde vraag aan passagiers in het openbaar vervoer. De databron? Steeds vaker Wifi, aan boord van een trein, bus of op het station zelf. De behoefte van de consument stelt eindgebruikers in het vervoer en installatiebedrijven voor nieuwe uitdagingen. De mogelijkheden van ‘Wifi on board’ zijn enorm. Dankzij de door Belden Hirschman ontwikkelde en door Microtron ondersteunde solide oplossing Wireless OpenBAT zijn ze ook steeds eenvoudiger te realiseren.

Apparatuur moet onderling stabiel kunnen communiceren

De behoefte aan juiste en snel verkrijgbare data is bij de consument zeer groot. Ze willen tijdens het transport comfortabel online kunnen werken, communiceren en geïnformeerd worden. Ook vervoersmaatschappijen rekenen op real time communicatie tussen de treinstellen of met de headquarters.

Een kwaliteitsvol draadloos netwerk voor openbaar vervoer moet ervoor zorgen dat alle apparatuur met elkaar kan communiceren. Bijvoorbeeld binnen een voertuig, tussen twee treinen, tussen treinen en punten langs de route, tussen een trein en andere voertuigen zoals bussen én tussen voertuigen en het hoofdkantoor van een vervoersonderneming. Het ene netwerk moet het andere herkennen en access points moeten signalen vlot van elkaar overnemen.

Complete Wifi on board oplossing

Wifi on board is de toekomst voor het openbaar vervoer. Voor installateurs is het een potentiële bron van inkomsten, maar ook is het iets wat angst inboezemt. Immers, omdat de belangen zo groot zijn, kan de apparatuur maar beter werken. De door Belden Hirschman ontwikkelde Wireless OpenBAT oplossing is er in diverse varianten, maar ze hebben alle een paar dingen gemeen: stabiliteit, betrouwbaarheid, snelheid en snel te installeren. Zekerheid is er omdat Belden in staat is tot het leveren van een complete oplossing met regionale ondersteuning. Op dit ogenblik loopt in Zwitserland een veelbelovend proefproject af waarbij metro/treinstellen rijden zonder machinist, puur gestuurd door Wireless OpenBAT. Resultaat? Zeer efficiënte en punctuele reistijden.

Oplossing Wifi on board? Neem contact op!

Trainen van installateurs en inschakelen van ondersteunend expert
De rol van Microtron als partner van Belden is om de verbinding te leggen tussen de klant en de installateur. Aanvullend kan Microtron, dankzij de juiste certificering, installateurs trainen met betrekking tot Wifi on board. Kiest een openbaar vervoer-aanbieder voor deze draadloze oplossing, dan maken ze via Microtron gebruik van een netwerk waarin experts zijn in te huren voor het ondersteunen van installateurs en het uitvoeren van configuraties. Deze inrichting van de serviceketen drukt de kosten enorm. Installateurs zijn niet gedwongen tot het inhuren van duur personeel, maar kunnen een beroep doen op beschikbare experts. Het is die laagdrempeligheid die zal leiden tot een snelle omarming van Wifi on board in het openbaar vervoer.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download