Nieuws

Te warm is geen optie!

Kan je de kwaliteit van jouw product garanderen?

Ons klimaat verandert snel waardoor temperaturen stijgen naar nooit gekende hoogtes. Wegen zijn meer dan ooit overbelast. Levering de volgende dag is vaak al te laat en de kwaliteit van de producten die we kopen, lijkt voor ons allemaal logisch, zelfs als tegenwoordig veel bederfelijke producten naar onze winkels reizen vanuit verre oorden.

Hoe kan een boer of fabrikant de kwaliteit van zijn producten garanderen als er geen transparantie is over zijn hoogwaardige product onderweg naar de consument? Hoe kunnen logistieke dienstverleners aan deze boeren of fabrikanten het bewijs leveren dat ze de goederen binnen de gedefinieerde omstandigheden in de hele supply chain behandeld hebben? Hoe weten supermarkten dat de producten die ze ontvangen binnen de toegestane toleranties zijn verwerkt? Hoe weten consumenten dat het product dat ze kopen de volle smaak zal hebben die door de winkel en/of fabrikant beloofd wordt?

Vind de oplossingen bij Microtron

Tot voor kort was het vinden van antwoorden op deze vragen een uitdaging. Natuurlijk hebben velen een aantal van deze uitdagingen intern opgelost, maar weinigen durven hier in detail treden. Er zijn redelijke niveaus van traceerbaarheid, maar omdat er nog steeds grote leemten in de verantwoording zijn, mist de hele keten een goede transparantie om de kwaliteit van de producten te bewijzen.

Traceerbaarheid is vaak een gegeven, maar wat als de omstandigheden voortdurend kunnen gevolgd worden en in real-time kunnen gerapporteerd worden? Wat als informatie op een gecontroleerde manier zou kunnen gedeeld worden met diegenen die het nodig hebben zonder de hele structuur bloot te leggen? Wat als elke belanghebbende in de supply chain verantwoording zou kunnen afleggen op basis van bewijs?

Het internet der dingen is de laatste jaren snel volwassen geworden. Voordelige sensorapparatuur, cloudoplossingen worden steeds meer geaccepteerd, de opkomst van de blockchain, 5G komt binnenkort beschikbaar voor toepassingen waar communicatie met lage latentie cruciaal is, ... Ja, er zijn antwoorden op de vragen en oplossingen voor de gestelde problemen.

Wij @ Microtron weten het! Contacteer ons nu!

 

 

 

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download