Blog

Technici van scholen worden experts in databekabeling

Microtron leert technisch team van Tiense Scholengroep de geheimen van databekabelingsoplossingen

Samen met de Tiense Scholengroep zorgden we voor een primeur op vlak van modernisering. Ons team leidde de technici van de scholengemeenschap op tot specialisten in datanetwerkbekabeling. Dankzij lagere installatiekosten is er meer budget voor aanpassingen en modernisering van het datanetwerk. Een opportuniteit voor non-profitorganisaties waar we met Microtron graag aan meewerken.

Totaalpakket voor technici

“Een moderne school kan niet zonder een krachtig, stabiel en veilig datanetwerk. Daarom zaten we samen met de directie en de technische ploeg van Sint-Paulus in Tienen, en leverden we de nodige kabels, patchpanelen en -kasten voor één van hun gebouwen.

Microtron zorgde ook voor een praktijkgerichte opleiding van de technische ploeg van de scholengroep. Door technische mensen om te vormen tot experts in datanetwerkbekabeling staan zij voortaan zelf in voor de implementatie van de datanetwerken. Hierdoor is geen externe partner meer nodig voor de verdere plaatsing in verschillende afdelingen van de scholen, wat forse besparingen met zich meebrengt.

Door technici om te vormen tot experts in datanetwerkbekabeling is er geen partner van buitenaf meer nodig, wat een forse kostenvermindering met zich meebrengt.”

– Luc Devos, accountmanager
 Modernisering en vernieuwing in een stroomversnelling

De mogelijkheid om eigen technische ploegen op te leiden tot experts in datanetwerkbekabeling is goed nieuws voor alle non-profitorganisaties en publieke diensten. Ze kunnen voortaan zelf instaan voor de plaatsing van nieuwe datanetwerken. Een serieuze kostenbesparing, want zo hoeven ze niet langer een installatiefirma in te schakelen. Op die manier werken we bij Microtron mee aan de modernisering van onder andere ziekenhuizen, culturele centra, brandweer en politie. We vinden het van cruciaal belang om dit soort organisaties de kans te bieden hun datanetwerken nu aan te passen en hen volledig klaar te stomen voor de toekomst.

Ervaring en certificaten

Praktijkgerichte cursussen in samenwerking met de fabrikanten van de geïnstalleerde producten zijn het geheime wapen onze opleidingen. Daardoor komt echt alles aan bod op het vlak van datanetwerkbekabeling: zowel het monteren, testen als behalen van certificaten. En terwijl dat voordien enkel voor erkende installateurs mogelijk was, kan de eindklant voortaan zelf een garantie van 25 jaar krijgen op de volledige installatie.

Wilt u ook graag een analyse van de mogelijke stralingsrisico’s in uw bedrijf?

Contacteer ons dan vrijblijvend.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download