Blog

Voertuigtelematica: de volgende stap op het gebied van slimme voertuigen

Slimme bedrijfsvoertuig oplossingen zijn niet langer toekomstmuziek, voor vele organisaties zijn ze een must! Om in deze snelgroeiende economie overeind te blijven, moet informatie niet alleen per direct naar de bestuurder gestuurd worden, informatie moet ook per direct naar klant of kantoor gecommuniceerd worden. Dankzij de nieuwste in-voertuig computer systemen is dit niet langer toekomstmuziek maar voor iedereen realiseerbaar. Deze systemen bieden eindeloos veel mogelijkheden voor uw bedrijf en natuurlijk ook voor uw klant!

Nexcom, de leider in voertuigtelematica

Voor projecten met slimme voertuigen en voertuigcomputers, heeft Microtron in Nexcom de perfecte partner gevonden. De gespecialiseerde in-vehicle computers van Nexcom zijn “state of the art” en bieden een oplossing voor de meest uitdagende projecten.  

De nieuwste generatie in-voertuig computer systemen van Nexcom, beschikken over heel wat waardevolle functies:

- Een volledig geïntegreerd track & trace-systeem: deze vormt de basis van de voertuigcomputer en zorgt er niet alleen voor dat u uw vracht kan volgen, maar helpt u ook om uw medewerkers slimmer in te zetten door ze op de juiste plaats op het juiste moment in te plannen.

- De mogelijkheid om meerdere schermen ter beschikking te hebben voor infotainment, ticketing, persoonsinformatie.

- Uitgerust met een unieke ultraONE+-poort, waarmee audio, video en USB tot 10 meter verder ingezet kunnen worden zonder signaal verlies.

- Mogelijkheid om 2 SIM-kaarten te plaatsen voor gescheiden communicatie van cruciale data en tegelijkertijd beschikbaarheid van wifi.

- Ondersteuning voor zowel Linux- als Windows-OS

- Optioneel uitgerust met back-up batterij voor onvoorziene omstandigheden en voorkomen van corrupte data

- Voldoen aan de voertuig certificeringen CE/FCC/E13

Nexcom’s VTC 6620 in de spotlight

Een toestel zoals de VTC 6220 van Nexcom heeft heel wat in z’n mars. Wij geven u alvast enkele praktische toepassingen:

- Dankzij een track & trace-systeem kunt u zien welke medewerker in welke buurt actief is en beslissen wie u moet inzetten.

- U kan zeer snel de nodige informatie of zelfs handleidingen naar uw medewerker sturen.

- Politie, brandweer en andere publieke diensten kunnen via een add-on de controle over de verkeerslichten behouden en zo sneller ter plaatse geraken bij calamiteiten.

- Politie kan efficiënter te werk gaan in achtervolgingen door de beschikbaarheid van een up to date plattegrond van de omgeving.

- Brandweerlieden krijgen tijdens hun rit levensnoodzakelijke informatie doorgestuurd van de meldkamer nodig voor een succesvolle en veilige voltooiing van een interventie.

De VTC 6220 speelt perfect in op de dagelijkse taken van medewerkers op de weg zoals brandweerlui, politie, ambulanciers maar ook bijvoorbeeld bestuurders van vuilniswagens. Deze ambulance medewerkers genieten al dagelijks van de voordelen van de Nexcom systemen:

 

Zelf efficiëntere medewerkers op de weg?

Neem dan zeker contact met ons op!

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.