Blog

Voordelen van RFID voor distributiecentra en logistieke partners

Alles moet sneller en beter. De logistieke sector staat onder druk om klanten beter te bedienen tegen lagere kosten. Het is niet zo gek dat steeds meer logistiek dienstverleners kijken naar de mogelijkheden die RFID ze biedt in distributiecentra. Radio Frequency IDentification is niet nieuw, maar de technologie is inmiddels wel volwassen en biedt dus interessante kansen.

Snel scannen van inkomende en uitgaande goederen

In een tijd waarin elke minuut telt bij het bedienen van consumenten en zakelijke klanten, ligt RFID voor de hand als technologie ten opzichte van de traditionele barcode, waar elk product door een medewerker gescand moet worden binnen het bereik van de barcode lezer. RFID is hierbij een welkome ondersteuning bij het scannen van inkomende en uitgaande goederen in distributiecentra. Daarbij maakt het niet uit of het om grotere of kleinere hoeveelheden artikelen gaat, of deze nu zichtbaar op een plank liggen of in een doos met 100 producten.

Voordelen van UHF RFID

De kosten voor RFID-chips zijn drastisch gedaald sinds de introductie ervan, dus kiezen meer ondernemers ervoor om artikelen van een RFID tag te voorzien. Daarvan kunnen logistiek dienstverleners profiteren. Het zijn vooral de UHF RFID-chips die voordelen bieden. Zo kan je artikelen vanop ruime afstand scannen en dat aan hoge snelheid. De tags kunnen tegen minder smetteloze omgevingen, beschikken over veel meer data dan een klassieke barcode en daarnaast is de kans op beschadiging een stuk kleiner dan bij barcodes.

RFID voor distributiecentra? Contacteer ons!

Foutloos scannen

Foutloos scannen met behulp van RFID-tags is een voorwaarde die bedrijven stellen als ze willen investeren in de technologie. Hebben ze die garantie, met UHF-tags is dit mogelijk, dan kan een scanner zomaar tot duizend artikelen ineens scannen. Steeds meer logistiek dienstverleners en distributeurs zijn daarom al aan het testen met RFID-toepassingen.

Dankzij expertise profiteren van de voordelen

Is RFID dan de drijfveer voor een zorgeloos logistiek management? De efficiencymogelijkheden zijn in ieder geval enorm, zoals de tijdwinst en de verbeterde precisie. Daarenboven heeft u minder mankracht nodig en u weet op elk tijdstip van de dag welke producten waar zijn gebleven. De logistiek dienstverlener die wil profiteren van UHF RFID kan zich oriënteren op de mogelijkheden die de technologie voor hem biedt. Hulp inschakelen van een externe expert als Microtron is daarbij aan te raden. Niemand zit er immers op te wachten om het wiel opnieuw uit te vinden.

Vergroten van waarde in de logistieke keten

Microtron kan dankzij expertise en praktijkervaringen valkuilen vermijden en toegevoegde waarde bieden. Onze specialisten helpen u graag bij het voorkomen van kostbare fouten en het grijpen van kansen om waarde in uw logistieke keten te vergroten. De kennis, de logistieke omgeving, de artikelen, de opstelling bij de goederenontvangst, de tag keuze en het magazijn in het algemeen. Het zijn alle aspecten die bepalen hoeveel voordeel u als logistieke onderneming kunt behalen met RFID. Wilt u een beeld vormen van uw mogelijkheden? Neem dan contact op met de experts van Microtron.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.