Nieuws

Werk en leef in een veilige omgeving!

Elektromagnetische straling, de zorg van elk bedrijf. Elektromagnetische straling, of EMF voor "elektromagnetisch veld", bestaat uit elektrische en magnetische golven die door de ruimte bewegen. WiFi, 3G, 4G-antennes, binnenkort 5G, radarinstallaties, hoogspanningsmasten ... Hoogfrequente straling omringt ons.

Ja, elektromagnetische straling kan gevaarlijk zijn

Op korte termijn zijn de gevaren van elektromagnetische straling bewezen en bekend.

  • Thermische effecten: verhoging van de lichaamstemperatuur met andere mogelijke gezondheidseffecten, brandwonden.
  •  Niet-thermische effecten: hoofdpijn, duizeligheid, zenuw- en spierpijn, hoge bloeddruk, concentratieproblemen, enz. Psychosomatische effecten, dat wil zeggen fysieke effecten, zijn ook opgemerkt, waarvan de oorzaken psychologisch lijken te zijn en waarvan de exacte fysiologische verklaring nog moet worden bepaald.

Microtron brengt RadMan2 op de markt.

Met dit toestel kan het niveau van elektromagnetische en elektrische velden dat wordt uitgezonden door een bron gemeten worden en wordt de gebruiker gewaarschuwd als de toelaatbare limit wordt overschreden.

Met de Narda RadMan2 kan elke werknemer in realtime en op elk moment weten of hij of zij wordt blootgesteld aan straling die onaanvaardbaar is voor zijn gezondheid.

RadMan2 is in de fabriek gekalibreerd volgens de normen van de Internationale Commissie voor niet-ioniserende stralingsbescherming (ICNIRP) en is daarom klaar voor gebruik conform alle wettelijke normeringen.

In 2 versies (LT tot 8 GHz en XT tot 60 GHz) biedt de RadMan2 6 niveaus van LED-weergave van de overschreden drempel, een hoorbaar alarm en een rode bovenste LED-strip voor signalering in geval van gevaar. Uitgerust met een oplaadbare batterij via een USB-kabel, heeft het een gebruiksduur van 800 uur per volledige laadbeurt. Makkelijk draagbaar, IP65-bescherming en het is ook uitgerust met een Data-Logger-functie die, met behulp van de RadMan 2-TS Software, u de mogelijkheid geeft om alle gemeten waardes terug uit te kunnen lezen. 

Bent u op zoek naar een betrouwbare meting of diagnose? Wilt u persoonlijk advies? Contacteer Microtron 

 

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.