Blog

Hoe garandeert u de juiste productkwaliteit in uw keten?

Controle is vereist voor wie verspilling, kwaliteitsbedreigingen en schade in een keten wil tegengaan. Dat lijkt een open deur, maar Mr. Market heeft altijd gelijk en hij bepaalt dat de noodzaak van tracking en tracing snel toeneemt. Is het niet omdat klanten erom vragen dan is het wel omdat het weer steeds onvoorspelbaarder wordt. Een mooi voorbeeld daarvan is de hete zomer van 2018. Het was een helse klus om producten - vooral medicatie en versproducten - onder de juiste condities op de plek van bestemming te krijgen. En wie garandeert dat de artikelen tussen de fabrikant, de tussenschakels en het verkooppunt niet boven de toegestane temperatuur is gekomen?

Voldoende vragen te beantwoorden

Wie tracking en productkwaliteit serieus neemt heeft voldoende vragen te beantwoorden. Immers, hoe kan een boer of een producent een bepaalde kwaliteit van zijn product garanderen, als hij geen zicht heeft op de logistieke keten, laat staan invloed heeft op de reis tot aan de consument? Hoe kunnen logistiek dienstverleners de vereiste kwaliteit leveren én daarvan het bewijs aan de boer, de producent of de retailer leveren?

Informatie maken van gekoppelde data

Voor wie wanhoopt, redding is nabij. Het aloude meten is weten staat fier overeind, maar gelukkig is dit door de snelle ontwikkeling van technologie ook veel eenvoudiger geworden. Moderne trackingoplossingen verzamelen continu data over locatie, temperatuur, luchtvochtigheid en zelfs over het wel of niet openen van een opleggerdeur. Trackers versturen die data naar een platform. Is dit een cloudgebaseerd platform, zoals het MIA-platform van Microtron, dan is het eenvoudig om hieraan nog meer data te koppelen. Dat kan bijvoorbeeld data zijn die is gegenereerd door Internet of Things (IoT) apparatuur. Uiteindelijk ontstaat daarmee een gebundelde slimme oplossing die leidt tot zekerheid in de keten, over de locatie van de artikelen, over de temperatuurbeheersing tijdens het transport én dus over de kwaliteit van het product.

Klaar voor de toekomst?

Van groot belang voor een accurate tracking van artikelen is dat data eenvoudig en naadloos te delen is met een centraal platform dat real-time kan monitoren. Het inzichtelijk maken van de keten is één, het aan elkaar knopen van de data en daar zinnige stuurinformatie van maken is twee. Ervoor zorgen dat de keten niet alleen nu maar ook over enkele jaren kan profiteren van nieuwe technologische toevoegingen is drie. Wie hierin slaagt, is klaar voor de toekomst. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van trackers én een slim cloudgebaseerd platform voor uw business? Maak een afspraak met een van onze logistieke experts en we bekijken waar u kunt verbeteren en zekerheid kunt inbouwen in uw keten.

Wilt u de oplossing werkend in de vorm van een live demo zien? Dat kan binnenkort op de beurzen Transport & Logistics (Antwerpen, 15 – 16 – 17 oktober) en ICT & Logistiek (Utrecht, 5 – 6 – 7 november). We adviseren u graag!

 

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.