Blog

Met de innovatieve Extreme Cloud IQ-software maak je je bedrijfsnetwerk snel, foutloos én eenvoudig te beheren.

Heb jij al eens nagedacht over hoeveel impact de kwaliteit van je bedrijfsnetwerk heeft op de productiviteit van je werknemers én je onderneming zelf? Wifi-netwerken zijn de olie in de machine in veel Enterprise omgevingen. Een trage internetverbinding en zwakke wifi-signalen zijn dan ook een doorn in het oog van veel ondernemers. De netwerkoplossing van Extreme zorgt er niet enkel voor dat je werknemers zonder oponthoud of netwerkproblemen hun werk kunnen doen, maar biedt met z’n Extreme Cloud IQ ook bijkomende voordelen naar gebruikersbeheer en klantenmanagement. En de implementatie van dit netwerkbeheer? Daar helpt Microtron je graag bij, van netwerkanalyse tot installatie en configuratie!

Een zorgeloze gebruikerservaring met een netwerk set-up op maat van jouw bedrijf

Geen twee bedrijven zijn gelijk en hetzelfde geldt voor de set-up van hun netwerken. Enkel de juiste plaatsing en configuratie van alle Extreme netwerk infrastructuur garandeert dat je netwerkbeheer en gebruik gestroomlijnd verloopt.

Het werk van Microtron begint bij een analyse van jouw bedrijfsgebouw(en). Heb je één werkvloer waar alle gebruikers samenkomen? Dan kunnen we op basis van jouw beschrijvingen al een plan opstellen voor de beste plaatsing van de routers en access points. Beschikt je bedrijf over meerdere verdiepingen of locaties? Dan komt Microtron graag ter plaatse om de situatie in te schatten en enkele tests te doen.

Het doel van deze netwerkanalyses is steeds om de netwerkapparatuur zo te plaatsen dat we een optimaal bereik creëren voor alle gebruikers, rekening houdend met het grondplan van het gebouw én de spreiding van je werknemers.

Hierbij houden we bovendien niet enkel rekening met het aantal gebruikers, maar ook met het aantal toestellen. In de realiteit zullen je werknemers namelijk niet enkel gebruik maken van het netwerk met hun computer, maar ook met hun smartphone, tablet en misschien zelfs smartwatch. En dit bovendien simultaan!

Microtron is gespecialiseerd in zowel analyse, installatie als configuratie van alle Extreme netwerkoplossingen. Gebruik je toch liever je vertrouwde installateur voor de plaatsing van de apparatuur? Dan voorzien wij hem van een duidelijk plan en effenen het pad met de configuratie van alle routers, access points en switches.

Vereenvoudig je netwerkbeheer met Extreme Cloud IQ

Extreme Cloud IQ is de software die ervoor zorgt dat jij snel en eenvoudig een overzicht krijgt van de prestaties van je netwerk. Werkt de wifi overal naar behoren? Welke devices zitten er momenteel op het netwerk? Zijn er softwareproblemen?

Al deze vragen kan je in één oogopslag monitoren via de applicatie. Dankzij dat makkelijke overzicht detecteer je snel problemen en kan je deze gericht oplossen, zonder giswerk of tijdverspilling.

Wil je nog een stap verder gaan en je netwerkbeheer automatiseren? Dat kan via de Machine Learning en AI-functionaliteit van Extreme Cloud IQ. Machine Learning zorgt ervoor dat patronen in je netwerkprestaties worden herkend. Is er bijvoorbeeld een zwaardere belasting van bepaalde netwerkcomponenten op vaste tijdstippen? Dan zal Machine Learning dit aangeven en vervolgens zal de ingebouwde Artificiële Intelligentie ervoor zorgen dat er gedurende deze periode een grotere capaciteit wordt vrijgemaakt.

Door deze geautomatiseerde netwerkanalyse en probleemresolutie wordt je ICT-afdeling ontlast en kan ze zich richten op meer specifieke gebruikersproblemen.

Netwerk onderhoud zonder haperingen of downtime

Dankzij de 4de generatie cloud omgeving gebeurt elke upgrade en herstelling aan je netwerk geruisloos op de achtergrond, zonder dat je gebruikers ook maar de minste storing zullen ondervinden. Met micro-services wordt je netwerk opgedeeld in talloze, kleine componenten zodat onderhoud aan een specifiek onderdeel niet betekent dat je je hele netwerk hoeft lam te leggen.

Cloud IQ verbetert je gebruikerservaring én klantenmanagement

Naast een gestroomlijnd netwerkbeheer biedt de Extreme Cloud IQ-software nog specifieke oplossingen, op maat van bepaalde sectoren.

Zo kunnen horecazaken met Cloud IQ detecteren hoeveel personen aanwezig zijn in de winkel, waar deze zich bevinden, hoelang ze op een bepaalde locatie blijven en of dit terugkerende klanten zijn. Bovendien kunnen deze gegevens vergeleken worden tussen verschillende filialen. Nuttige data dus, die bedrijven toelaat om in te spelen op terugkerende patronen of om aanpassingen te maken in het klantenmanagement in hun winkels.

Ook aan de specifieke noden van scholen en ziekenhuizen werd gedacht. In de Cloud IQ-applicatie kunnen IT-beheerders makkelijk het overzicht houden over het aantal gebruikers dat tegelijk is ingelogd en welke applicaties deze gebruiken. De oorzaak van een gebruikersprobleem kan zo makkelijk worden opgespoord via een retrospectief logboek dat een terugblik tot 12 maanden toelaat.

Wil jij een snel, feilloos netwerk dat de productiviteit van je bedrijf een boost geeft? Contacteer dan Microtron voor een gesprek of netwerkanalyse. Samen gaan we voor een netwerk op maat van jouw bedrijf!

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download