Nieuws

Ontdek onze nieuwe datanetwerkdiensten!

Al decennia lang kan u bij Microtron terecht voor alle passieve hardware voor de uitbouw van uw netwerk. Wij hebben een kwalitatief gamma aan koper- en glasvezelkabels, datakasten, patch cords, connectoren en andere passieve componenten. Maar een netwerk bestaat uit veel meer want wat bent u met een perfect geïnstalleerd netwerk zonder een degelijke en veilige verbinding?

Om u nog meer van dienst te kunnen zijn, hebben wij ons gamma uitgebreid met een resem aan actieve hardware en bijhorende services:

Switching & routing

Switches en routers zijn noodzakelijke schakels in een netwerk. Zij verbinden computers met andere computers, netwerkapparaten of netwerken. Een greep uit ons gamma vindt u hier.

Extreme Cloud IQ

De Extreme Cloud IQ software zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig een overzicht krijgt van de prestaties van uw netwerk. In één oogopslag kan u zien welke toestellen er op uw netwerk zitten en waar er zich problemen voordoen die u dan snel en gericht kan oplossen. Via de Machine Learning en AI-functionaliteit kan u nog een stap verder gaan in het opzetten van een autonoom netwerk. Geautomatiseerde netwerkanalyse en probleemoplossing zal uw ICT afdeling de kans geven om zich meer te richten op gebruikersproblemen.

Network & security organisation

Voldoet uw netwerk niet meer aan uw eisen? Hebt u nood aan een uitbreiding van uw netwerk, wil u enkel uw netwerk veiliger maken of gaat u voor een compleet nieuw netwerk? Welk design u ook voor ogen heeft, wij zorgen voor de nodige configuratie van alle componenten. U kan bij ons terecht voor zowel LAN/WAN/WIFI als Security. Wij rollen een security- en netwerkstrategie uit die bij u past en die garandeert dat u als bedrijf 24/7 online bent.

Network design & audit

Een netwerk moet meegroeien met een bedrijf en zo wordt er vaak uitgebreid wanneer de nood zich opdringt. Een overzicht van de structuur gaat zo na verloop van tijd vaak verloren waardoor de performantie van het netwerk in gevaar komt. Wij kunnen uw bestaande netwerk volledig in kaart brengen via onze netwerk en security audit. Na de audit krijgt u van ons:

  • een helder getekend schema van uw huidige structuur
  • een beschrijving van de actieve netwerkcomponenten
  • een evaluatie van de stabiliteit en efficiëntie van uw netwerk

De audit geeft ons de kans om niet alleen uw bestaande omgeving in kaart te brengen, maar ook om concrete aanbevelingen te doen om uw design aan te passen waar nodig met de nodige focus op beschikbaarheid en veiligheid.

Network maintenance & troubleshooting

Problemen met uw netwerk of wifi zorgt voor heel wat stress, zeker wanneer gebruikers hiermee geconfronteerd worden. Om dit te voorkomen moet u uw netwerk constant in de gaten houden. Ook hiervoor kan u bij ons terecht. Wij verzorgen de monitoring via de nodige software en sporen de problemen vroegtijdig op en staan u bij om deze op te lossen nog voor deze gedetecteerd worden door uw gebruikers. Deze service bieden wij u aan bij elk nieuw netwerk, maar ook voor uw bestaande netwerk kunnen wij u na een audit deze service aanbieden.

Wireless & wired site survey

Niets zo frustrerend als de wifi die niet naar behoren werkt, maar kent u de dekking en signaalsterkte op de werkvloer? Weet u welke toestellen er allemaal op uw netwerk zitten en of deze verbinding maken met internet? Met behulp van Workgroup Analyser brengen wij de volledige dekking en signaalsterkte van uw omgeving visueel in kaart. Op basis van deze analyse kunnen we een efficiënte inplanning van acces points maken om zo de performantie van uw netwerk te verhogen.

Risk based scoping

Bij elk netwerk, nieuw of bestaand, is het aan te raden om een lijst met vereisten op te stellen naar beveiliging toe. Daarvoor moeten bestaande en nieuwe risico’s in kaart gebracht worden. Dit doen we aan de hand van table-top oefeningen. We identificeren de belangrijkste risico’s om zo het design van uw netwerk te optimaliseren. Nadien komen we de voorgestelde oplossing toetsen en zullen we nakijken of de genomen maatregelen voldoen en effectief nageleefd worden.

Network as a Service (NAAS)

Niet iedereen heeft 24/7 een netwerk nodig, maar iedereen wil wel 24/7 beroep kunnen doen op een goed werkend en veilig netwerk. Het klinkt dan ook logisch dat u enkel betaalt voor een netwerk wanneer u er ook effectief gebruik van maakt. Wij hebben de oplossing voor u!

Wat kan u van ons verwachten?

  • 24/24 managed service
  • LAN/WAN/WIFI en Security volgens uw noden
  • Maandelijkse factuur met enkel aangerekend wat verbruikt werd

U ziet het, Microtron begeleidt u bij het optimaliseren van uw netwerk, van analyse tot installatie en configuratie. Neem snel met ons contact op en kijk wat wij voor uw netwerk kunnen betekenen!

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download