Blog

Waarom orde in datacenters leidt tot grote besparingen?

Innoverend kabelmanagement doet energiefactuur van bedrijven en organisaties flink dalen

Serverruimtes en datacenters zijn steeds belangrijker voor kmo’s en zorginstellingen zoals ziekenhuizen en overheidsinstanties. Het is dé basis voor het verwerken van bedrijfskritische data. Organisaties die willen investeren in serverruimtes en datacenters kunnen maar beter ook direct nadenken over slim en eenvoudig kabelmanagement. Dit helpt bij het scheppen van orde en bij het besparen op energiekosten. Onze partner Apra-norm ontwikkelde innoverende oplossingen die bekabeling- en energievraagstukken van datacenters en server rooms wegnemen.

NETcell: bespaar op energiekosten met effectieve koeling

De NETcell-oplossingen zijn gesloten systemen. Zo’n systeem kent een paar voordelen. Als ondernemers en ziekenhuizen kiezen voor het plaatsen van servers in een afgesloten NETcell-oplossing, dan zijn ze verzekerd van een goede koelingsoplossing. Dit koelen, of minimaal op temperatuur houden van datacenters, kost behoorlijk wat energie en is zo een grote kostenpost. De temperatuur moet continu binnen een range van 20 tot 24 graden Celsius blijven. Omdat NETcell een afgesloten ruimte is, verdwijnt deze niet in een open ruimte. Mocht een van de ruimtes, als gevolg van constructiekeuzes, toch openblijven, dan zijn deze met speciale platen alsnog af te sluiten. Hiermee is alsnog een fijne energiebesparing te realiseren. Een klant kan bij NETcell de plaats van de koeling kiezen: onderaan, bovenaan of opzij.

Innoverend kabelmanagement? Contacteer ons!

Orde scheppen met eenvoudig kabelmanagement

NETcell-oplossingen bieden aanvullend aan de energiebesparing nog een ander voordeel. Servers en datacenters zijn noodzakelijk, data is immers het nieuwe goud voor veel bedrijven. Maar het managen en ordelijk houden van datacenters is niet ieders hobby. De NETcell-systemen zorgen voor een slim en eenvoudig kabel management. Of om het heel direct te zeggen: ze brengen orde aan in de soms wirwar aan kabels. Door de modulaire opzet van de NETcell-systemen zijn kabels eenvoudig op te bergen. Dit geldt ook voor overtollige kabels. Aan de bovenkant en de zijkanten van een systeem is extra ruimte voor kabels. Het is mogelijk om deze ruimtes te voorzien van op maat gemaakte kabelbegeleiding. Het modulaire van de systemen is ook zichtbaar aan de achterkant. Normaliter is deze gesloten, maar indien nodig zijn hier delen te verwijderen mocht een specifieke inbouwsituatie hierom vragen.

Altijd een oplossing op maat

Een eenvoudige datacenter oplossing is ideaal voor het huidige midden- en kleinbedrijf en zorginstellingen. Het is niet altijd duidelijk waaraan binnen enkele jaren behoefte is en dankzij de expertise van Microtron en partner Apra-norm is er een professioneel, praktisch én energiebesparend systeem beschikbaar. Omdat elke situatie uniek is, zorgt Microtron ervoor dat bedrijven ook kunnen profiteren van een voor hun op maat gemaakt systeem. Wilt u ook op energiekosten besparen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download