Blog

De juiste industriële pc voor uw toepassing: een juiste start kan problemen en onnodige kosten voorkomen.

Heeft u een ontwikkelingsproject of specifieke werkomstandigheden waarvoor u gebruik dient te maken van een industriële computer die optimaal functioneert in uw toepassing of opstelling, maar wordt u overdonderd door het uitgebreide assortiment aan merken en modellen? Heeft u nood aan een adviseur die u kan begeleiden in deze zoektocht? Dan is de keuze voor een objectieve partner met ervaring en kennis van zaken in uiteenlopende ontwikkelingstrajecten, een beslissing die u veel tijd, geld en problemen kan besparen.  

 

Zoals u zelf waarschijnlijk al wel heeft ondervonden zijn er veel variabelen bij de keuze voor  een industriële pc die aansluit bij uw behoeften. Er zijn vaak verschillende mogelijkheden met voor- en nadelen: maar welke opties het meest geschikt zijn is afhankelijk van wat voor u prioritair is en voor welke toepassing de computer gebruikt zal worden. Ieder model heeft specifieke eigenschappen, met mogelijke aandachtspunten. Bovendien zijn ook oplossingen op maat perfect mogelijk. De factoren waarmee u rekening dient te houden zijn legio, denk maar aan prijs, kwaliteit, formaat, robuustheid, installatie, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid, compatibiliteit, resistentie, ... ga zo maar door. Wij zetten er enkele voor u op een rijtje. 

RESISTENTIE

Industriële pc’s in industriële omgevingen of geïntegreerd in vrachtwagens, bussen, treinen of eerste hulp voertuigen moeten vaak bestand zijn tegen schokken en constante trillingen. Een industriële display voor buitengebruik moet dan weer vaak waterbestendig zijn, uit roestvrij staal gemaakt zijn en een anti-reflectie scherm bevatten. Onze experten maken u wegwijs in de mogelijkheden en beperkingen van afmetingen, warmteafvoer, robuustheid en persoonlijk aangepast processor board. 

COMPATIBILITEIT

Uw industriële pc vlot integreren in uw huidige infrastructuur en zonder problemen laten samenwerken met verschillende componenten is een belangrijke eigenschap. Ook hierop moet u letten als u een industriële computer aanschaft. Is de pc compatibel met componenten van andere merken of kan deze enkel connecteren met componenten van hetzelfde merk? 

BEVEILIGING EN HACK GEVOELIGHEID

Hoe veilig moet uw industriële pc zijn? Heeft u toegang tot gevoelige informatie of zelfs persoonlijke data? Dan is het belangrijk ook het veiligheidsaspect niet uit het oog te verliezen. Zijn er bestaande industriële computer modellen die voldoen aan uw eisen of is hiervoor een op maat uitgewerkte oplossing nodig? 

DUURZAAMHEID & FUTUREPROOF

De aankoop van een industriële computer kan een hele investering zijn. Daarom houdt u ook best rekening met de duurzaamheid van een apparaat. Hoe lang kan een bepaald model meegaan? Zijn bepaalde componenten moeilijk te vervangen of kan u gegarandeerd altijd op ondersteuning van de fabrikant rekenen? Daarnaast vraagt u zich ook best af of de apparatuur is aangepast aan de snelle nieuwe ontwikkelingen in uw sector en wel klaar is voor de toekomst.

Bovenstaande elementen zijn slechts enkele van de mogelijke eigenschappen waarop u kan letten bij het aanschaffen van een industriële computer. Microtron heeft een persoonlijke band met verschillende leveranciers en heeft dankzij die goede band ook vaak “inside” informatie over toekomstige technische- en productontwikkelingen voor ze wereldkundig worden gemaakt.  Ons breed pakket aan industriële pc’s van diverse wereldspelers biedt een uniek overzicht en inzicht in deze markt, in combinatie met onze eigen Smart Technology engineers kunnen we zo specifieke oplossingen voor uw behoeften ontwerpen. 

Heeft u nood aan een industriële computer maar geen idee welke optie het meest geschikt is voor uw specifieke werkomgeving? Contacteer Microtron en we bekijken samen welke optie het best bij u past. 

 

 

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download