Blog

Geen omgeving te extreem voor deze IPC’s! Deze selectie van robuuste industriële computers kan al jouw productie-eisen aan.

Kampt jouw bedrijf met extreme omgevingsfactoren die robuust materiaal vereisen? Werk je met bijtende chemicaliën? Wordt je apparatuur blootgesteld aan extreme temperaturen? Moeten je computers bestand zijn tegen een stootje? Of meer nog, tegen constante schokken en hardhandig gebruik? Dan heb je een industriële pc nodig. Maar bestaan die IPC’s wel voor jouw specifieke toepassing? Microtron garandeert van wel! Want wat we niet in ons assortiment hebben, ontwerpen we zelf.

EEN INDUSTRIËLE PC: HEDENDAAGSE TECHNOLOGIE IN EEN ROBUUSTE JAS

De onderdelen van een IPC zijn nagenoeg hetzelfde als die van een desktop computer die je in de winkel koopt. Alleen zijn deze onderdelen stuk voor stuk gemaakt zodat ze bestand zijn tegen specifieke omgevingsfactoren. IPC’s zijn robuust maar daarom niet log of onbehouwen. Op vlak van processorkracht, RAM-snelheid en grafisch vermogen moeten deze industriële computers niet onderdoen voor hun mainstream tegenhangers. 

 

NOOD AAN EEN INDUSTRIËLE PC VOOR JOUW WERKOMGEVING?

 

 

MOET JE IPC BESTAND ZIJN TEGEN EXTREME TEMPERATUREN?

Heb jij nood aan een industriële computer die vlot blijft presteren bij hoge, lage of schommelende temperaturen? Voor een internationale klant, gespecialiseerd in serrebouw, werd Microtron gevraagd om IPC’s te ontwerpen die probleemloos zouden functioneren bij temperaturen tot 70°. 

Chips, fijne elektrische bedrading, batterijen, kortom alles wat met elektronica te maken heeft,  vormt geen goede mix met hoge temperaturen. Daarom moest er bij de ontwikkeling van deze IPC’s worden toegekeken op de hittebestendigheid van elke component. Zowel naar functioneren als veiligheid toe. 

Naast extra koelelementen en een aangepaste behuizing werd gekozen voor speciaal ontworpen onderdelen, van netwerkkaarten en processoren over harde schijven tot en met het moederbord. Al deze componenten behoorden tot de extended temperature series. Deze industriële hardware kan temperaturen van -40° tot +85° verdragen. Én is ook bestand tegen temperatuurwisselingen. Een daling van het kwik doet de meeste materialen immers krimpen, terwijl een stijging deze doet uitzetten. Bij een standaard-pc zou dit al snel leiden tot problemen met je interne hardware componenten. 

Deze gemodificeerde industriële computers waren echter in staat om bij schommelende temperaturen feilloos te blijven presteren en tegelijk een grote processorkracht te genereren om verschillende installaties aan te sturen. 

 

WERK JE IN CHEMISCHE OF VOCHTIGE OMGEVINGEN?

Misschien is je werkomgeving niet extreem warm of koud, maar vormen bepaalde producten een gevaar voor je hardware. Regelmatige reiniging met industriële schoonmaakproducten of onder hoge waterdruk kan schermen, behuizingen of interne componenten aantasten.

Het antwoord voor dit soort van omgevingen zijn aangepaste plastiek en metalen hulzen met een hoge verdraagzaamheid tegen bijtende bestanddelen. Daarbovenop wordt een extra laag (coating) geplaatst die de weerstand verder verhoogt maar eveneens kwetsbare onderdelen beschermt.

Voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid kan er gekozen worden voor een fanless installatie. Met koelelementen wordt de nood aan een interne ventilator opgevangen. Zonder de benodigde ventilator openingen kan het chassis zo volledig waterdicht worden gemaakt. 

Het resultaat zijn industriële pc’s die langdurige of herhaaldelijke blootstelling aan chemische producten en water kunnen weerstaan zonder korte- of langetermijnschade aan je apparatuur.
 

JE CASE BESPREKEN MET ONZE IPC-EXPERTS?

 

HEB JE NOOD AAN EEN SCHOKBESTENDIGE INDUSTRIËLE COMPUTER?

Heb je jouw trouwe desktop computer al eens in de laadruimte van een rijdende vrachtwagen gezet? Of nabij een spoorweg of een grote industriële boor geplaatst? Waarschijnlijk niet. Maar we kunnen je al wel verklappen dat z’n prestaties er onder zouden lijden. En dat is niet onlogisch. De onderdelen van je laptop of desktop zijn in ideale omstandigheden wel in staat om goede prestaties te leveren, maar ze zijn absoluut niet bestand tegen hevige bewegingen. 

Maar hoe zorg je ervoor dat een IPC wel zulke schokken kan opvangen en toch blijft doorwerken alsof je in je kantoor zit? Door ervoor te zorgen dat deze trillingen geabsorbeerd worden. IPC’s die in voertuigen geplaatst worden of deel uitmaken van een productieketen met zware machines, moeten herhaaldelijk zware schokken opvangen. Door de onderdelen van je computer vast te zetten met schokabsorberende lijmen, worden deze trillingen geabsorbeerd zodat de fragiele interne connecties en componenten gespaard blijven. 

Soms moeten niet enkel constante trillingen worden opgevangen, maar ook plotselinge, zware klappen. In veel bedrijven en sectoren is er geen tijd om voorzichtig met apparatuur om te springen. Tablets of  laptops moeten valpartijen en hardhandig gebruik verteren en ongehinderd blijven functioneren. Naast schokabsorberende lijmen wordt hiervoor ook de buitenkant van de toestellen stootbestendig gemaakt met rubberen afwerkingen. Het resultaat zijn ruggedized notebooks en tablets die bestand zijn tegen vallen, stoten en hevige schokken.

 

JE SYSTEEM VOORBEREIDEN OP HET ERGSTE

Wil je niet enkel een robuuste IPC maar je gehele productieketen of datasysteem failproof maken? Microtron is gespecialiseerd in het creëren van UPS (Uninterruptible power supply) omgevingen die blijven functioneren bij een stroomstoring of onderbreking. Zo krijg je bij een stroomuitval de tijd om over te schakelen op een noodgenerator of je installaties correct af te sluiten zodat er geen data corruptie optreedt.

 

JE DATAOPSLAG FAILPROOF MAKEN?

 

DE IPC-OPLOSSING OP MAAT VOOR ELKE SECTOR, ELK BEDRIJF EN ELKE TOEPASSING

Naast de hierboven aangehaalde voorbeelden kan Microtron elke IPC samenstellen op basis van jouw specifieke noden. Onze oplossingen zijn 100% customizable. 

Met 40+ jaar ervaring in IT-oplossingen heeft Microtron ervaring met het uitdenken van oplossingen voor de meest uiteenlopende omgevingen in diverse sectoren. 

Ben jij op zoek naar een industriële pc op maat van jouw productieomgeving? Neem contact op met Microtron. Wij bespreken graag met jou de mogelijkheden en werken een oplossing uit voor jouw bedrijf.

 

 

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download