Blog

Hoe kunnen ziekenhuizen infectierisico’s de kop indrukken?

Ziekenhuizen zijn in het leven geroepen om mensen te genezen. De praktijk is weerbarstiger, want vaak blijken het – evenals andere zorginstellingen – brandhaarden voor bacteriën. De MRSA-bacterie is daarvan een vervelend voorbeeld. Infecties zorgen jaarlijks voor meerdere slachtoffers. Uiteraard willen zorginstellingen en ziekenhuizen de kans op infecties zoveel mogelijk verkleinen, maar het verbeteren van de hygiëne is niet eenvoudig en het kost bijzonder veel tijd. Waar begin je als instelling?

Vergeten handen te wassen

Er zijn een aantal oplossingen op de markt dat de kans op infecties reduceert. Eén van de eenvoudigste manieren om direct een paar grote stappen te zetten is het gebruik van medische toetsenborden. Sommige medewerkers van ziekenhuizen, zorginstellingen en medische centra – werkend bij de receptie, in de administratie of zij die de patiënten in de kamers verzorgen – wassen niet altijd consequent de handen voor het gebruik van een toetsenbord. Op die manier wordt zo’n toetsenbord een risicovolle plek voor het verspreiden van bacteriën tenzij deze snel en efficiënt gereinigd kan worden. Dankzij de medische toetsenborden van Gett kan dit. Daarom hebben Microtron en Gett de handen ineengeslagen bij de levering op maat van deze hulpmiddelen.

Meer info over medische toetsenbord? Contacteer ons!

Medische toetsenborden in de vaatwasser?

Als je weet dat sommige toetsenborden viezer zijn dan een toiletbril, is het vanzelfsprekend dat het belangrijkste argument om te kiezen voor de medische toetsenborden van Gett, de reductie van de kans op een infectie is. Gett ontwikkelde medische toetsenborden voor drie zorgomgevingen: basic, advanced en professional.

  • De basic medische toetsenborden zijn te gebruiken bij de receptie. De hulpmiddelen lijken op standaard toetsenborden, maar zijn voorzien van een silicone mal. Deze maakt het mogelijk om ze te wassen.
  • De advanced range bevat toetsenborden die volledig zijn afgesloten en waar dus geen enkele onzuiverheid onder de toetsen kan verdwijnen. Het bord is ook heel eenvoudig en snel schoon te vegen én het kan zelfs in de vaatwasser gestoken worden. Een verpleegster kan ermee werken, op een mobiele unit en er zelfs patiënten gebruik van laten maken.
  • De professional range bestaat uit keyboards met de allerhoogste antibacteriële graad. Dit zijn de ideale toetsenborden om te gebruiken in de operatiekamer.

Bespaar op uren aan schoonmaakwerk

Een financieel aantrekkelijke reden om te kiezen voor de medische toetsenborden van Gett is dat deze heel wat tijd besparen bij het schoonmaakproces. Een ziekenhuis dat 1.000 standaard keyboards gebruikt en deze na elke patiënt reinigt bij 20 patiënten per dag, is hieraan per jaar 167 uur kwijt. Met de medische toetsenborden van Gett is dit aantal te verlagen naar 28 uur per jaar. Het besparen op kosten en tegelijkertijd terugdringen van risico’s was nog nooit zo eenvoudig. Of was het andersom? Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw instelling? Neem dan snel contact met ons op. Microtron begeleidt en adviseert u bij het maken van de beste keuze.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.