Blog

RFID technologie volledig op maat van uw bedrijf

RFID werd in korte tijd ontzettend populair. De nieuwe waaier aan mogelijkheden die deze technologie van Radio Frequency Identification ons brengt, maakt dat heel wat bedrijven hierin willen investeren. Vooral ondernemingen in de industriële en logistieke sector, system integrators en machinebouwers zien een wereld van geautomatiseerde toepassingen opengaan die hen flink wat kosten kan doen besparen. Zij zijn dan ook op zoek naar partners die hen kunnen begeleiden bij het ontwikkelen van een RFID-project op maat van hun bedrijf, product of dienst.

Wat is RFID en wat kan je ermee?
RFID tags of ‘transponders’ kan je beschouwen als de streepjescodes van de toekomst. Dankzij radiosignalen kan je vanop ruime afstand een uniek object of persoon identificeren en er uitgebreide informatie rond verkrijgen. Menselijke inspanning komt er bijna niet meer bij kijken en de verzamelde informatie maakt dat er sneller, efficiënter en dus kostenbesparend kan gewerkt worden. Een RFID tag is minuscuul klein en kan dus onopgemerkt verwerkt worden in producten en objecten zoals bankkaarten, voedingsmiddelen, stukgoederen en ook huisdieren en zelfs personen. Je vindt het RFID tags dan ook bijvoorbeeld terug in de On Board Units voor vrachtwagens die getrackt worden voor rekeningrijden, in de chip voor huisdieridentificatie, bij het real time scannen van paletten met goederen in containers, enzovoort.

Binnen het RFID-tag gamma heb je ook nog eens grote verschillen afhankelijk van de gewenste rekenkracht of frequentie. Of je kan bijvoorbeeld actieve of passieve tags inzetten wat wil zeggen met of zonder eigen batterij.

RFID voor uw bedrijf? Contacteer ons!

Maatwerk voor bedrijven dankzij combinatie van kennis en technologie
Van het eerste idee tot een volledig uitgewerkt RFID-project: het is voor bedrijven en overheden een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Dat gaat van de ontwikkeling van de gepaste RFID-tag , het samenstellen van de juiste hardware (denk aan industriële computers, tag-lezers) met de nodige software tot de aanleg van gepaste draadloze netwerksystemen en databases.

Als distributeur van innovatieve industriële elektronica en netwerken is Microtron een uiterst geschikte partner om uw project op maat te ontwikkelen. We combineren onze knowhow met die van onze klanten en van onze premium leveranciers. Microtron wordt op die manier de spil die de kennis en technologie van verschillende partijen samenbrengt en zo uw unieke project tot realisatie brengt.

Sterke partner bij openbare aanbestedingen
Microtron wordt vaak aangeschreven én gekozen voor openbare aanbestedingen met betrekking tot RFID-projecten. Het is niet alleen met scherpe prijzen dat we overheidsdiensten overtuigen om voor ons te kiezen. We gaan ook ver in het opbouwen van vertrouwen. Zo ontwikkelen we op vraag een ‘proof of concept’ die de voordelen van de specifiek gevraagde RFID-technologie bevestigt. Een mooi voorbeeld hiervan is de RFID-oplossing voor de strooidiensten van Rijkswaterstaat Nederland.

Zit u met een eerste idee of hebt u een concrete vraag over een RFID-oplossing? Contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download