Blog

Waarom we robuuste laptops, tablet en pc’s nodig hebben in een digitale economie?

Statusupdates, overleg op een bouwlocatie, het opvragen van technische plannen en het reageren op basis van realtime veranderingen zijn de gewoonste zaak van de wereld geworden. Bovendien zal de opkomst van het Internet of Things (IoT) zorgen voor een volgende explosie aan data en mogelijkheden. Maar zijn de standaard apparaten wel geschikt voor het steeds toenemende gebruik van devices buiten de kantoormuren? Denk aan servicemonteurs, personeel in de bouw en bijvoorbeeld koeriers die dagelijks met deze toestellen moeten werken. Deze beroepen hebben nood aan stevige materialen, ook voor hun communicatie. De versterkte computers van Getac zijn speciaal voor dit soort werkzaamheden ontwikkeld.

Gewone Smartphones en tablets te kwetsbaar bij ruwer werk

Op de werkvloer worden laptops, tablets of handhelds vaak blootgesteld aan ruwe werkomstandigheden. Stof, vocht, schokken en zelfs vallen, hier zijn de kwetsbare smartphones en tablets niet tegenop gewassen. De apparaten eenmaal laten vallen, is voldoende om ze te moeten afschrijven en zo vormen ze al snel een hoge kostenpost voor een bedrijf. Bij zonlicht zijn de schermen niet of nauwelijks af te lezen. En last, but not least: heeft het zin om ze te laten gebruiken door mensen die vrijwel altijd hun handen vol hebben of moeten werken in arbeidsintensieve omstandigheden? De kans dat de apparatuur niet voldoet is te groot. Een laptop, tablet of handheld voorzien van een schokabsorberend rubbertje is een veel gebruikt hulpmiddel maar vaak niet voldoende voor de ruige gebruiker en al helemaal geen vergelijking voor de apparatuur van Getac die Microtron kan leveren. De Getac toestellen zijn hier een gepast alternatief. De functionaliteiten zijn dezelfde voor het dagelijks gebruik. Net als een smartphone zijn de robuuste computers van Getac voorzien van een snelle draadloze connectie en handig in het gebruik.

Meer info over rugged pc’s? Contacteer ons!

Ideaal voor servicetechniekers, koeriers en bouwheren

Met de opkomst van datacommunicatie op afstand, neemt ook de vraag naar rugged pc’s toe. Servicemonteurs zijn dankzij hun verstevigde tablets altijd bereikbaar én ze geven realtime informatie door. Zo krijgen hun klanten een seintje met de melding wanneer ze zullen toekomen. Dankzij een verstevigde pc die overal mee naartoe gaat kunnen de technici onmiddellijk updates van bijvoorbeeld elektronische huishoudtoestellen verzorgen.

Koeriers doen hetzelfde bij het doorgeven van afleverbevestigingen. Met een verstevigde handheld op zak vragen ze bij levering o.a. een digitale handtekening van de ontvanger waarna de administratieve afwikkeling automatisch in het systeem volgt.

Inspecteurs die op locatie zijn, kunnen hun bevindingen direct invoeren en synchroniseren met de backoffice systemen. Een bouwvakker of ingenieur die graafwerkzaamheden verricht aan straten of openbare plaatsen kan vanop de werf bij de overheid digitale kaarten opvragen. Daarmee verzekeren ze zich dat ze op de juiste locatie aan de slag gaan en effectief kabels kunnen leggen of buizen kunnen aansluiten. Op die manier kan ook perfect voorkomen worden dat bij werken gas- of waterleidingen worden geraakt, situaties die helaas nog te vaak voorvallen.

Rugged pc’s met docking stations

Nadenken over effectiviteit is niet langer nodig. De gezamenlijke service die Microtron en Getac bieden zorgt voor rust, zekerheid, tijdwinst en natuurlijk een duidelijke ROI. De toestellen zijn voorzien van drie jaar garantie. Ook is er de mogelijkheid om de rugged pc’s te koppelen aan docking stations die in de voertuigen worden ingebouwd. Zoekt u zekerheid en de garantie dat uw zakelijke projecten ook buiten de deur zonder onderbreking kunnen doorgaan? Check dan zeker eens welke mogelijkheden op maat de robuuste computers u kunnen bieden!

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download